Дрогобич

Кобеляки

пятница, 29 января 2021 г.

Амбулаторії Новояричівської селищної ради отримали...

Амбулаторії Новояричівської селищної ради отримали...

Сьогодні, 30 грудня, голова районної державної адміністрації Христина Замула передала комплекти для телеметрії та телемедичного консультування Новояричівському селищному голові Петру Соколовському.


 


Відтепер сімейні лікарі Великосілківської, Дідилівської, Запитівської та Новояричіської амбулаторій зможуть працювати у сучасних умовах. Вартість одного комплекту становить 106 тисяч гривень.


У програмно-апаратний комплекс для телеметрії та телемедичного консультування входять портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних.


Аби кожна амбулаторія отримала такі комплекти, співфінансування із місцевих бюджетів становить 10%.


Телемедицина — це напрям медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). Повідомленнями обмінюються лікарі між собою. Так лікарі первинної ланки мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег.


Консультації в форматі «лікар — лікар» можна отримати у сфері пульмонології, ендокринології, дерматології, педіатрії тощо.


IMG_20201230_114301

https://kamjanka-buzka.weblife.city/ambulatorii-novoiarychivskoi-selyshchnoi-rady-otrymaly-komplekty-dlia-telemetrii-ta-telemedychnoho-konsultuvannia/