Дрогобич

Кобеляки

пятница, 29 января 2021 г.

У РДА відбулася нарада з розпорядниками бюджетних коштів...

У РДА відбулася нарада з розпорядниками бюджетних коштів...

30 вересня голова райдержадміністрації Христина Замула провела нараду з розпорядниками бюджетних коштів району з питань формування та затвердження місцевих бюджетів на 2021 рік в умовах адмінтерустрою та створення нових об’єднаннях територіальних громад.


Очільниця району зазначила, що 25 жовтня буде створена нова територіальна структура, органи місцевого самоврядування будуть об’єднані в територіальні громади. Фінансування бюджетних установ району закладене лише до 31 грудня 2019 року. Виникло питання щодо забезпечення коштами на утримання закладів соціального захисту населення, культури, освіти, охорони здоров’я з 1 січня 2021 року. Джерелом фінансування з 1 січня будуть бюджети Добротвірської, Жовтанецької, Кам’янка-Бузької та Новояричівської об’єднаних територіальних громад.


Розпорядникам бюджетних коштів було наголошено на необхідності підготувати інформацію з чіткими розрахунками потреби у коштах на 2021 рік у розрізі установ та надання послуг мешканцям по кожній об’єднаній територіальній громаді.


Начальник управління фінансів райдержадміністрації Людмила Барила наголосила на двох основних моментах – формування проєктів місцевих бюджетів на 2021 рік в умовах нового адміністративного-територіального устрою України та підготовка до сесії районної ради щодо передачі установ і майна в об’єднані територіальні громади з 1 січня 2021 року та завершення поточного бюджетного року. Звернула увагу присутніх на проблематику у частині дефіциту коштів для підвищення мінімальної заробітної плати з вересня місяця. Наголосила на необхідності сформувати пропозиції та розрахунки щодо видатків (субвенцій) на 2021 рік у розрізі об’єднаних територіальних громад.


Голова райдержадміністрації Христина Замула наголосила розпорядникам бюджетних коштів на необхідності упорядкувати документацію, провести аудит майна та основних засобів, напрацювати варіанти передачі установ, підготувати розрахунки у коштах для можливого вивільнення працівників.

IMG_20200930_100643
IMG_20200930_100651
https://kamjanka-buzka.weblife.city/u-rda-vidbulasia-narada-z-rozporiadnykamy-biudzhetnykh-koshtiv-rajonu/