Дрогобич

Кобеляки

воскресенье, 24 января 2021 г.

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській...

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській...

Як отримати електронні довірчі послуги від Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС


Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що для отримання електронних довірчих послуг від Кваліфікованого надавача довірчих послуг ІДД ДПС слід знати, що:



  1. Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів становить не більше 2 (двох) років з моменту їх формування.

  2. Відповідно до Регламенту Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС (www.acskidd.gov.ua) (далі – Сайт Надавача).

  3. Згенерувати особисті ключі можливо:


3.1. Безпосередньо у відокремлених пунктах реєстрації Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС (далі – ВПР).


3.2. На Сайті Надавача за допомогою онлайн сервісу «Генерація ключів». Перед генерацією особистого ключа рекомендуємо переглянути «Відеоінструкцію з самостійної генерації ключів заявником».



  1. У зв’язку з тим, що в межах електронних довірчих послуг не передбачено надання послуг з копіювання, друку та заповнення реєстраційних карток, бланків та інших документів, продаж або безоплатне надання носіїв ключової інформації, генерація особистих ключів виконується на носії користувача (з’ємні флеш-носії, оптичні носії CD/DVD, захищені носії ключової інформації тощо). Слід зауважити, що кожен особистий ключ користувача повинен бути записаний на окремий носій інформації.

  2. Ідентифікація особи, яка звернулася до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, здійснюється за паспортом громадянина України, а за його відсутності паспортом громадянина іншої країни із нотаріально засвідченим перекладом на українську мову, посвідкою на тимчасове/постійне проживання, посвідченням біженця або паспортом громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про постійне місце проживання в іноземній державі.


Щодо підготовки документів та реєстрації, то необхідно ознайомитись з Регламентом Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС та умовами Договору про надання електронних довірчих послуг та погодитись з порядком надання зазначених послуг.


Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів можливо у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» на офіційному інформаційному ресурсі Надавача https://acskidd.gov.ua


Також для завантаження форм реєстраційних документів та зразків їх заповнення, перегляду переліку документів, необхідних для реєстрації, з наведеного нижче переліку слід обрати відповідну вам категорію та перейти за посиланням:









































електронна печатка для РРО (Юридична особа)
електронна печатка для РРО (Фізична особа)
юридична особа
філії та представництва юридичної особи
фізична особа
іноземні представництва
органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності
договір про спільну діяльність/договір управління майном/угода про розподіл продукції
технологічні сертифікати

 


Якщо заповнено реєстраційні заяви, зібрано необхідні документи для реєстрації та отримання електронних довірчих послуг, слід звернутися до будь-якого представництва Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС за такою адресою:


 


м. Львів


Пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису та консультацій: (032)297-35-05.


    м. Львів, вул. Стрийська, буд. 35, каб. 136









тел.: (032) 297-35-05

















Реєстрація            пн – чт     з 10:00 до 17:00
користувачів:       пт             з 10:00 до 15:45
 
обідня перерва:                   з 12:00 до 12:45

 

 


У разі виникнення запитань щодо наведеної вище інформації їх можна надсилати на електронну поштову скриньку inform@acskidd.gov.ua, зателефонувати до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС за номером (044) 284-00-10 або звернутись до представництва у нашому регіоні.


Повідомляємо, що з метою виконання норм Закону України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», який набирає чинності 01.08.2020, та створення належних умов для функціонування реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій, на офіційному інформаційному ресурсі кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» розміщено роз’яснення та нові зразки заповнення реєстраційних карток для отримання користувачами кваліфікованих сертифікатів електронних печаток для програмних реєстраторів розрахункових операцій.


 


 


Як повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання та пені


Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що платник податків має право повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання ( ст. 43 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ)).


Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені:


1.Відсутність податкового боргу.


У разі наявності у платника податків податкового боргу, повернення помилково та/або надміру сплаченої суми грошового зобов’язання проводиться лише після повного погашення такого податкового боргу платником податків. При цьому для його погашення платник має право використати зазначену суму переплати, подавши відповідну заяву на перекид.


2.Подання платником податків заяви про таке повернення (крім повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку з доходів фізичних осіб, які розраховуються контролюючим органом на підставі поданої платником податків податкової декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку за загальним річним оподатковуваним доходом платника податку).


Заява подається у довільній формі до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми протягом 1095 днів від дня її виникнення, в якій необхідно зазначити напрям перерахування коштів:


– на поточний рахунок платника податків в установі банку;


– на погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету;


– повернення у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунка в банку.


 


Закон 466: Продаєте чи обмінюєте більше ніж два транспортних засоби протягом року-сплатіть до бюджету податок


Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що  Законом України від 16.01.2020 №466-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, щодо оподаткування  доходу,  отриманого від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда.


Так, дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.


Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року другого об’єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.


Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою 18%.


Відповідні зміни  до п.173.2 ст.173 ПКУ набрали чинності  з 23 травня 2020 року.


 


 


 


 


Начальник


Кам’янка-Бузької ДПІ


Головного управління


ДПС у Львівській області                                                                                        Тарас ПЕЧОРА


 


 

https://kamjanka-buzka.weblife.city/kam-ianka-buzka-dpi-holovnoho-upravlinnia-dps-u-lvivskij-oblasti-informuie/