Дрогобич

Кобеляки

среда, 30 сентября 2020 г.

Ситуація з Covid-19 у Кам’янці: і в червоній зоні школи...

Ситуація з Covid-19 у Кам’янці: і в червоній зоні школи...

На сьогодні в місті позитивні тести на коронавірус мають 329 людей. 24 підтвердження отримано вчора.


Школи і садки


Щодо ситуації в школах та дитячих садках, заступник міського голови Василь Сукач під час брифінгу зазначив, що наразі повноцінно навчаються всі школи міста, крім одного класу ЗОШ №10, який перебуває на самоізоляції. Заповненість дитсадків сьогодні – 60%. А загалом хворі або ж із підозрою в місті 9 дітей. Більшість випадків захворювання на коронавірус стосуються вчителів та вихователів.


Поки що Кам’янець-Подільський залишається в «помаранчевій зоні». Але й у «червоній» школи та садочки закривати не будуть.


Черги за результатами ПЛР


Є у місті проблема з отриманням результатів ПЛР-тестувань. Хворі змушені чекати майже тиждень, щоб отримати результати. Така ситуація непоодинока по країні, з чим і пов’язані нові стандарти медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (Covid-19).


Згідно з оновленими стандартами:


  • контактна особа, яка перебувала 14 днів на самоізоляції та немає жодного симптому COVID-19, не повинна робити ПЛР-тестування. Це стосується як дорослих, так і дітей;

  • пацієнти, які йдуть на планову госпіталізацію, також не повинні робити ПЛР-тести, за винятком, якщо у них наявні ознаки гострого респіраторного захворювання, також, за вимогою лікарні, пацієнт перед госпіталізацією може зробити ІФА тастування;

  • ПЛР-тестування має проводитися виключно людям, які мають симптоми коронавірусної хвороби і які звертаються до сімейного лікаря.

Місто візьме на себе хворих з району


У зв’язку з тим, що Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня була повність перепрофільована на лікування хворих на Covid-19, в місті пообіцяли взяти на себе лікування хворих, які потребують негайної допомоги по всіх інших патологіях. Про під час брифінгу наголосив начальник управління охорони здоров’я Юрій Пливанюк.


Нестача кадрів


Також він повідомив, що райлікарня має проблему кадрового забезпечення – не вистачає анестезіологів та інфекціоністів.


Контроль триває


Зі слів представника управління з питань НС та ЦЗН міської ради Володимира Слюсарчука, в місті й надалі проводяться перевірки дотримання правил карантину в різних об’єктах господарювання.

Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/sytuatsiia-z-covid-19-u-kam-iantsi-i-v-chervonij-zoni-shkoly-pratsiuvatymut/