Дрогобич

Кобеляки

воскресенье, 27 сентября 2020 г.

Вибори директора ЗОШ №15: перший в Кам’янці конкурс...

Вибори директора ЗОШ №15: перший в Кам’янці конкурс...

У середу, 23 вересня, у Кам’янці-Подільському вперше відбувся відкритий конкурс на заміщення посади директора ЗОШ №15. На неї претендували чинна т.в.о. директорка 15 школи Оксана Чижевська та директорка ЗОШ №11 Олена Чернець.


За результатами конкурсу члени комісії підтримали кандидатуру пані Чернець.


Проте, дане рішення викликало хвилю обурення у соцмережах: комісії, зокрема, закидають упереджене ставлення до Чижевської та вказують на порушення.


Як написала у Facebook голова ГО «Батьки-ніндзя» та «Батьківська Рада Кам’янця-Подільського» Наталія Секрідова, серед членів комісії не було представників громадськості, на що заступник міського голови Василь Сукач відповів «А що, ми мали до Вас додому з караваєм приїхати?».


«Резонансний конкурс, збурив не лише батьківську громадськість школи, а й всю громаду міста», – додає Секрідова.


Також донька Оксани Чижевської Олеся вказала на «зовсім різну поведінку комісії» під час виступу доповідачів.


«Чомусь Олену Чернець всі уважно слухали. А коли доповідала Оксана Чижевська, Василь Сукач і Василь Кобильник розмовляли між собою, пан Кобильник майже не випускав телефону з рук… інші члени журі дозволяли собі ходити по залі, зокрема секретар комісії», – обурюється Олеся Чижевська.

«Про який чесний конкурс може йти мова, якщо було прямо сказано «не каламутьте воду, бо влада міста вже давно вирішила, хто буде директором 15 школи», – додає вона.


Варто нагадати, що ще два тижні тому у мережі з’явилася інформація, що директором ЗОШ №15 призначать саме Олену Чернець.


Натомість очільник управління освіти і науки Сергій Мельник запевняв, що нового директора будуть обирати на конкурсі.


На рішення конкурсної комісії від 23 вересня вже відреагували у депутатському корпусі.


Зокрема, голова фракції ВО «Свобода» Михайло Посітко вказав на те, що порушення під час проведення процедури і самі результати конкурсу обурили педагогічний склад школи, батьків школярів та інших небайдужих кам’янчан.

«Закликаю міського голову Михайла Сімашкевича не підписувати контракт з керівником та провести новий конкурс відповідно до законодавства та Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської міської ради», – написав Михайло Посітко у Facebook.


Зазначимо, що Олена Чернець – дружина головного лікаря міської лікарні № 1 та члена виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради Олександра Чернеця.


Станом на 14:40 ні міський голова, ні Управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради не прокоментували результати конкурсу.


Фото на головній: Наталія Секридова, Facebook



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/vybory-dyrektora-zosh-15-pershyj-v-kam-iantsi-konkurs-zavershyvsia-skandalom/