Дрогобич

Кобеляки

суббота, 26 сентября 2020 г.

Відкриття мініскульптурки бронзового солекопа на замку...

Відкриття мініскульптурки бронзового солекопа на замку...

            Сьогодні, 23 вересня, на території пам’ятки архітектури національного значення «Угочанський замок Канків» у м.Виноградів  відбулось урочисте відкриття туристичної родзинки – бронзового солекопа, своєрідного маркера історичного соляного шляху Карпат.
             Замок Канків був розташований на важливому торгівельному шляху,  яким в добу середньовіччя транспортувалась сіль з Марамороша на захід через землі теперішнього  Закарпаття та області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина).

            Привітав присутніх з відновленням туристичної привабливості історичного “Соляного шляху” перший заступник міського голови Василь Ціцей. Затим він спільно з депутатом міської ради Святославом Галом та директором агенції регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття” Михайлом Данканичем урочисто відкрили пам’ятний знак.

            Подібні мініскульптурки, крім  Виноградова, сьогодні також урочисто відкрили по всьому соляному шляху середньовіччя – на території замків у Королеві, Квасові, Хусті та Вишкові.  Бронзові солекопи об’єднають соляний шлях в одну туристичну атракцію.

            Автор мініскульптурки – художник і скульптор Михайло Колодко.

            Проєкт  «Соляний шлях» реалізується в межах програми Hungary Slovakia Romania Ukraine Cross Border Cooperation 2014-2020 за фінансової підтримки Європейського Союзу та Агентством регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття”.

            Виноградівська міська рада

ФОТО

https://vynogradiv.weblife.city/vidkryttia-miniskulpturky-bronzovoho-solekopa-na-zamku-kankiv/