Дрогобич

Кобеляки

среда, 31 июля 2019 г.

У Кам’янець-Подільській міськраді презентували статут...

У Кам’янець-Подільській міськраді презентували статут...

У Кам’янець-Подільській міській раді сьогодні презентували оригінальний проект – статут міста в коміксах манга. Невеличка книжка вже потрапляє до рук кам’янчан і дає змогу ознайомитися з основними тезами важливого документа Кам’янця-Подільського. Формат подачі – малюнки-комікси, з визначними локаціями нашого міста.





«Проєкт має на меті простіше подати документ і таким чином зорієнтувати його на ширшу аудиторію, – цитує консультанта з комунікацій проєкту ПУЛЬС при Хмельницькому регіональному відділенні Асоціації міст України Анну Сіру пресслужба мерії. – Сьогодні відчувається тенденція активної участі молодих людей в житті міста, зацікавленість у питаннях самоврядування, і це насправді дуже тішить. Статут у коміксах дасть можливість привернути увагу до важливого документа, в якому йдеться про основні положення самоврядування громади, а також про права і обов’язки мешканців».


Ілюстрації до тексту намалювала художниця Діана Корній, яка була задіяна й у роботі над Статутом Хмельницького. До речі, в Україні більше нема аналогів Статуту такого формату.


Реалізується проект Агенцією сталого розвитку АСТАР за підтримки всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту «NDI». А завдяки креативній агенції «Рута-дизайн» видання вийшло накладом у 500 примірників. До речі, надруковане воно на переробленому папері, що надає проекту еко-спрямування.



Ініціатори вже провели декілька просвітницьких заходів з представлення статуту і планують продовжити роботу, співпрацюючи з міською владою




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.


https://kamianets-podilskyi.weblife.city/u-kam-ianets-podilskij-miskradi-prezentuvaly-statut-mista-v-komiksakh/