Дрогобич

Кобеляки

среда, 31 июля 2019 г.

Звернення депутатів Виноградівської міської ради до...

Звернення депутатів Виноградівської міської ради до...

Голові Закарпатської ОДА


Москалю Г.Г.


З В Е Р Н Е Н Н Я


Ми, депутати Виноградівської міської ради, в черговий раз звертаємось до Вас щодо ситуації, яка склалася після прийнятого у 2016 році рішення про направлення руху великовагових вантажних автомашин до кордону з Румунією та Угорщиною через місто Виноградів. За час, що минув, державні дороги М-23 Берегово-Виноградів-Велика Копаня, Т-07-19 Іршава-Виноградів, обласна автомобільна дорога загального користування місцевого значення О-07-03-06 Виноградів-Теково-Неветленфолу на ділянках по місту зруйновані. Аналогічна ситуація склалась на комунальних дорогах по вулиці Чкалова, вулиці Комунальна, які через недопустимі перевантаження тягачами, що рухаються в сторону кордону, серйозно пошкоджені і потребують значних фінансових затрат на їх ремонт. Крім руйнувань доріг, створюється загроза пошкоджень магістральних газопроводів та водогонів, які прокладені по комунальних дорогах і не розраховані на такі навантаження.


            Справедливі нарікання та невдоволення звучать від мешканців міста, власників індивідуальних житлових будинків, збудованих у 50-х – 60-х роках минулого сторіччя щодо пошкоджень їхніх осель в результаті вібрації при проїзді великовагових автомобілів через глибокі вибоїни. Громадяни міста вимагають від міської ради прийняття рішень щодо  обмеження проїзду великовагових автомобілів через місто.


            Виходячи з вищенаведеного, звертаємось до Вас про вжиття невідкладних заходів щодо зняття обмежень на проїзд великовагових автомобілів через Берегівський район, проведення ремонтних робіт на державних дорогах, які проходять через місто, а саме: вулиці Ардовецька, площі Миру, вулиці Копанська, вулиці І.Франка та обласної дороги загального користування – вулиця Персикова у місті Виноградів.


            Для нас не зрозумілими є організація ремонтних робіт по дорозі М-23, коли дорогу ремонтують до в’їзду в місто, потім ділянку проїзду через місто пропускають і продовжують роботи на виїзді, хоч дорога М-23 проходить через місто.


            Або такий факт. Перехрестя державної дороги Т-07-19 з вулицею Комунальна зруйноване великоваговими автомобілями. Підрядник, що здійснює ремонтні роботи на дорозі Іршава-Виноградів у 2018 році встановлює попереджувальні знаки на під’їзді до перехрестя доріг про проведення ремонтних робіт, але через кілька днів знаки знімають і роботи виконують на іншій ділянці за межами міста.


Зволікання з вирішенням піднятих проблем може призвести до подальшого загострення ситуації та необхідності прийняття рішень по задоволенню вимог мешканців про обмеження проїзду великовагових автомобілів через місто Виноградів.


Звернення прийнято на пленарному засіданні


двадцять сьомої сесії Виноградівської міської ради


сьомого скликання 21 лютого 2019 року


https://vynogradiv.weblife.city/zvernennya-deputativ-vynogradivskoyi-miskoyi-rady-do-golovy-zakarpatskoyi-oda/