Дрогобич

Кобеляки

среда, 31 июля 2019 г.

1 квітня у ДНЗ №21 «Сонечко» відбувся День турботи про...

1 квітня у ДНЗ №21 «Сонечко» відбувся День турботи про...

Вже багато років поспіль Українське товариство охорони птахів проводить акцію “Птах року”. Кожного разу визначається певний вид фауни пернатих, який стає символом року. Передусім, акція спрямована на те, аби привернути увагу громадськості до проблем обраного виду, сприяти охороні місць його поширення.  За період існування акції звання “Птах року” удостоювались чайка, рибалочка, боривітер, шпак, лелека білий, ластівка сільська, соловейко східний, серпокрилець, бджолоїдка та інші. Серед птахів символом 2019 року в Україні став грак (Corvus frugilegus) – досить чисельний та помітний птах, схильний до гніздування на деревах колоніями. Історично граки оселялись в гаях та на околицях лісів біля великих відкритих просторів. З розвитком землеробства почали активно використовувати для живлення рілля та посіви, а потім поступово перейшли до гніздування в населених пунктах. В минулому сторіччі відбулось заселення граками міст, значний ріст їх чисельності та зміна міграційної поведінки. Гніздові колонії граків стали звичним явищем навіть в центрах міст. Але в останні десятиріччя відбулось суттєве скорочення чисельності гніздових колоній граків, в багатьох місцях вони просто зникли. Саме тому грак також потребує нашої уваги та охорони.


Про птахів педагоги розповідали казки, їх малювали, про них співали пісні. Також підготували та провели різноманітні вікторини, ігри на свіжому повітрі, конкурси. Діти дізнавалися про незвичайні пташині мандри, проте, як з кожним роком зменшується чисельність видів птахів. Для того, щоб запобігти зникненню птахів, їх треба вивчати, знати їхні потреби й охороняти. Вихованці із своїми батьками взяли участь у весняній природоохоронній акції «Домівка для пернатих друзів»: спорудили годівнички і розвісили їх на деревах по території закладу.


Щиро дякуємо батькам, дідусям та родинам вихованців ДНЗ №21 «Сонечко» за допомогу  у  виготовленні «Будиночків для пернатих друзів».


Підготувала:


вихователь-методист


Іваніщева І.Т.



Зацікавленість статтею
[Всього: 0 Середня оцінка: 0]
Рекомендуємо також прочитати:

Теги відсутні
https://drogobych.weblife.city/1-kvitnia-u-dnz-21-sonechko-vidbuvsia-den-turboty-pro-ptakhiv/