Дрогобич

Кобеляки

среда, 31 июля 2019 г.

Міжнародний день дитячої книги

Міжнародний день дитячої книги

Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя. Науково доведено, що книги розвивають не тільки грамотність і мислення, а й формують особистість дитини, чого не скажеш про комп’ютерні ігри та сидіння в планшеті. Навчити дитину читати – лише половина завдання. Важливо прищепити любов до книги, щоб читання було не примусом, а приємним і цікавим заняттям.  Саме тому 2 квітня – особливий день у нашій школі, адже традиційно учні 5-6-х класів долучаються до святкування Міжнародного дня дитячої книги, який припадає на день народження Г. Х. Андерсена – одного  з найулюбленіших казкарів.


Після уроків учні 5-Б класу відвідали шкільну бібліотеку, прослухали цікаві факти з життя казкаря  Ганса Крістіана Андерсена, розповідь про цікаві дитячі книги, написані у різні часи. Діти брали активну участь під час  обговорення книг, демонстрували свої проекти.


Цікавим і змістовним був позакласний захід у 6-Б класі. Учні підготували і захистили проект «Читання – це безвіз у просторі і часі». Шестикласники дійшли до висновку, що читання допомагає у спілкуванні, розвиває уяву, збагачує словниковий запас. У процесі читання книг  розвивається фантазія, за допомогою книги простіше зрозуміти, що таке добро, а що таке – зло.  А ще книги допомагають розібратися в складних життєвих ситуаціях, зрозуміти, як вчинити в тому чи іншому випадку, керуючись принципами совісті і честі.


Зацікавленість статтею
[Всього: 0 Середня оцінка: 0]
Рекомендуємо також прочитати:

Теги відсутні
https://drogobych.weblife.city/mizhnarodnyj-den-dytiachoi-knyhy/