Дрогобич

Кобеляки

среда, 31 июля 2019 г.

НА РИБАЛКАХ «МЛИНУВАЛИ»

НА РИБАЛКАХ «МЛИНУВАЛИ»


Дата: 31.07.2019 09:27


Кількість переглядів: 13



27 липня на березі Ворскли, на так званих, усім відомих і улюблених Рибалках,  відбулося унікальне кобеляцьке свято День Млина. Уже вдевяте збираються «млинарі» на цьому святому для них місці, де колись стояв водяний млин, щоб згадати найкращі роки босоногого  дитинства та незабутньої юності.  Тут виросло не одне покоління славних кобелячан, багатьом з яких путівку у світ дало саме це місце на берегах мальовничої Ворскли у рідних Кобеляках.  Цього року прийнято рішення надати  заходу статусу офіційного міського свята.


Традиційно, День Млина розпочав найактивніший ініціатор дійства Борис Савич Попруга, який свято проводиться з метою виховання у молодого покоління бережного ставлення до традицій рідного краю, до навколишнього середовища, подякував усім, хто долучився до його організації, представив учасників  зібрання і разом з усіма згадав тих, кого , на жаль, уже немає серед «млинарів».


Не з пустими руками завітав на свято очільник міста Кобеляки. Активних та шанованих учасників  зібрання  було  нагороджено  почесними  грамотами. Запашний коровай – символ гостинності та достатку (який з любов`ю спекла Ніна Григорівна Тихоненко) , як годиться, на українському рушнику  для всіх  присутніх  від імені міської влади отримав Борис Савич Попруга.  Ну і головною інтригою свята і великою несподіванкою для «млинарів» став оригінальний подарунок, який вручив міський голова, -  точний макет млина,того самого , який колись стояв на Рибалках, виготовлений із дерева справжнім майстром  Володимиром Андрійовичем Москаленком.


З вітальним словом виступили: заслужений енергетик України, Почесний громадянин Кобеляцького району , автор наукових і художніх книг, меценат Іван Іванович Магда; колишній директор Київської ДЮСШ, старший тренер футбольної команди майстрів Віктор Михайлович Мальцев; голова Київського відділення громадської організації «Кобеляцьке земляцтво» Анатолій Іванович Хоменко;  гості із Санкт-Петербурга  і  Одеси  Зінаїда Довга та Олександр Басович; журналіст і зКиєва Микола Хрієнко .


Після урочистостей  учасники та гості свята  частувалися  смачною юшкою, яку приготував Володимир Кухаренко. Ароматною кашею пригощали всіх Володимир Анатолійович Гречаний із дружиною   та Тетяна Вовк.


Колись юні «млинарі», а нині літні люди  з`їхалися із різних куточків України, ба, навіть Росії, щоб  поспілкувалися із друзями  свого дитинства на березі Ворскли, на знаменитих Рибалках. Невимушена і душевна атмосфера панувала на святі. Люди ділилися спогадами, згадували минуле,  друзів,  розповідали про своє життя, презентували творчі доробки. Незмінний учасник свята  млинарів Володимир Качур, як завжди, чудово   грав на трубі.  Гостей розважали  неперевершені кобеляцькі артисти  - троїсті музики  Віктор Фесюра, Володимир Заїка, Олексій Вакулинський.  Свято було організовано за підтримки міської влади. Люди частувалися, співали, спілкувалися, танцювали,  ділилися враженнями. Тож, до  зустрічі  у наступному році!


Шановні наші, рідні млинар,


Хлюпоче Ворскла від зорі і до зорі,


Бажаєм, щоб здоровилось завжди,


Удачі, сили і ніякої біди!!!



« повернутися


https://kobelyaky.weblife.city/na-rybalkakh-mlynuvaly/