Дрогобич

Кобеляки

пятница, 28 февраля 2020 г.

Відбулося засідала районна протиепізоотична комісія у...

Відбулося засідала районна протиепізоотична комісія у...

29 листопада перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Вашківський провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії при районній державній адміністрації. Присутні розглянули питання  про запровадження карантинних обмежень в с. Великі Підліски у зв’язку iз захворюванням на сказ тварин.


Начальник Кам’янка-Бузького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Комар проінформував про результати епізоотичного та епідеміологічного обстежень у зв’язку з виявленням збудника сказу в лисиці, яку загризла собака на території присадибного господарства Ю. Коцібан у с. Великі Підліски.


За результатами засідання та з метою запобігання можливої загрози поширення збудника сказу у регіоні дано доручення:



  1. Оголосити неблагополучним щодо сказу тварин с. Великі Підліски з прилеглими до нього польовими масивами, угіддями, пасовищами та урочищами – з 29.11.2019 року.

  2. Загрозливою зоною щодо сказу визначити села Дідилів, Хренів, селище Новий Яричів з прилеглими до них польовими та лісовими масивами, угіддями, пасовищами та урочищами – з 29.11.2019 року.

  3. Запровадити карантинні обмеження в с. Великі Підліски з прилеглими до нього польовими масивами, угіддями, пасовищами та урочищами – з 29.11.2019 року.

  4. Затвердити “План заходів щодо ліквідації захворювання на сказ тварин у с. Великi Пiдлiски”.

  5. Сільському голові Дідилівськоії сільської ради (Сумка В.В.):


5.1. Забезпечити контроль за дотриманням мешканцями чинних правил утримання собак та котів у населених пунктах – постiйно.


5.2. Налагодити подвірний облік собак та котів у с. Великi Підліски – до 6.12.2019.


5.3. При виявленні підозри у захворюванні на сказ (невластива поведінка, пригнічення, тощо) чи загибелі тварин – терміново повідомляти ветеринарну службу.


5.4. Забезпечити знищення трупiв забитих, загиблих та підозрілих в захворюванні на сказ тварин шляхом спалювання разом зi шкірою – постійно.


5.5. Надавати допомогу Кам’янка-Бузькiй  районній державнiй лiкарнi ветеринарної медицини при проведені протиепізоотичних заходів щодо ліквідації  захворювання на сказ тварин в с. Великi Пiдлiски – під час дії карантинних обмежень.


6. Товариству мисливцiв та рибалок “Крижень” (Піско Б.Й.):


6.1. З метою вивчення епiзоотичної ситуації щодо сказу в дикiй фаунi, провести в мисливських угіддях бiля с. Великi Пiдліски та загрозливій до сказу зоні діагностичний відстріл не  менше 5 лисиць з наступним направленням матеріалу у Кам’янка-Бузька лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ.


6.2. Незалежно вiд терміну полювання вжити заходів щодо зниження чисельності лисиць.


6.3. Провести інструктаж для мисливців  про небезпеку сказу i заходи його попередження.


7.  Кам’янка-Бузькій  районній державній лікарні ветеринарної медицини (Браташ П.П.):


7.1. Забезпечити виконання комплексу протиепізоотичних заходів щодо ліквідації захворювання на сказ серед тварин у с.Великі Підліски – пiд час дії карантинних обмежень.


7.2. Підозрілих у зараженні на сказ тварин вакцинувати антирабічною вакциною та утримувати пiд наглядом впродовж 60 днiв.


7.3. Забезпечити в повному об’ємі вакцинацію собак та котів проти сказу в с.Великі Підліски – до 09.12.2019.


7.4. Встановити постійний ветеринарний контроль за тваринами, якi знаходяться у власностi громадян i з метою виявлення та ізоляції хворих тварин – під час дiї карантинних обмежень.


7.5. Серед населення проводити широку роз’яснювальну роботу з питань профілактики  сказу, правил поводження з невідомими тваринами – постiйно.


8. Директору КНП “Новояричiвська районна лiкарня” (Бурлакiв Л.Я.):


8.1. Провести медичні огляди осіб, якi контактували з трупом інфікованої лисиці – невідкладно.


8.2. При медичних показах провести відповідну імунопрофілактику – 29.11.2019.


Протокол3 (1)

IMG_20191129_100314
IMG_20191129_100322
IMG_20191129_100338
IMG_20191129_100221

 

https://kamjanka-buzka.weblife.city/vidbulosia-zasidala-rajonna-protyepizootychna-komisiia-u-zv-iazku-iz-vyiavlenniam-zakhvoriuvanniam-na-skaz-tvaryn/