Дрогобич

Кобеляки

пятница, 28 февраля 2020 г.

Бути чи не бути баскетболу у Кам’янці-Подільському

Бути чи не бути баскетболу у Кам’янці-Подільському

Після тріумфального сезону президент баскетбольної команди «Дідібао» Андрій Бойко виступив з неочікуваною заявою.



Після 13 років особистого фінансування команди, здобуття феноменального результату – першого місця на чемпіонаті України й досягнення унікальної можливості зіграти у вищому дивізіоні з прикрістю усвідомив, що баскетбол у Кам’янці, окрім мене, команди і вболівальників нікому не потрібен, – написав він на своїй сторінці у Facebook.



Він зазначив, що керівництво міста не зацікавлено в розвитку баскетболу в Кам’янці-Подільському.



У керівництва міста інтересу до спорту немає взагалі, а його нібито розвиток виглядає як утопія… Для порівняння, минулого року на ветеранський футбол виділили більше, ніж на дитячий. Як результат, футбол отримав 160 тис. грн і останнє місце в чемпіонаті, баскетбол профінансували на 20 тис. грн з міського бюджету – і ми маємо перше місце в чемпіонаті.



Також Андрій Бойко зазначив, що його пропозиція щодо фінансування спорту залежно від рейтингу і здобутих результатів ігноруються.



А що ми маємо? Повний хаос і жодних конкретних кроків. Фінансування проходить у ручному режимі для «потрібних» людей чи «в потрібний час».



Як висновок, Андрій зазначив, що його команда буде змушена взяти тайм-аут мінімум на рік. Що це означає для гравців та тренерів, важко уявити. Адже така перерва може поставити хрест на команді «Дідібао» та розвитку баскетболу в Кам’янці-Подільському.



На жаль, за власний кошт продовжувати фінансувати команду не бачу перспектив. Вибачаюся і перед своєю командою і перед численними вболівальниками, які сподіваються на відкриття сезону, але, швидше за все, будемо робити паузу як мінімум на рік. Не хочеться ставити крапку, бо є ще час до 6 вересня щось вирішити в цьому напрямку, знайти спонсорів. Але, як би це не важко для нас звучало, спорт потрібен тільки ентузіастам і оптимістам, і аж ніяк не державі. Прикро…



Раніше Андрій Бойко зазначав, що крім фінансування команда має ще одну проблему – відсутність сучасного спортивного комплексу. Це не дає змогу налаштувати ні нормальний тренувалиний процес, ні вмістити всіх охочих, які приходять повболівати за нас під час гри.

Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.


https://kamianets-podilskyi.weblife.city/buty-chy-ne-buty-basketbolu-u-kam-iantsi-podilskomu/