Дрогобич

Кобеляки

суббота, 31 августа 2019 г.

В Олешках стартує низка позитивних змін

В Олешках стартує низка позитивних змін

В Олешках стартует череда положительных изменений


Нагадаємо хронологію подій!

Асоціація міст України (членом якої є і мер Олешек), спільно з кабінетом міністрів напрацювали рішення про допомогу малим містам країни на розвиток соціально-економічної інфраструктури. Олешків дісталося 20,5 млн. грн. по даній програмі і 800 тис. грн. (на завершення ремонту в майбутньому центрі інклюзивної освіти). Крім того раніше, завдяки злагодженій роботі мерії і тоді ще народного депутата України М.П. Паламарчука, окремо отримано субвенцію 16 млн. грн. на другу чергу реконструкції міського стадіону "Старт". У загальній складності, додаткові вливання в місцевий бюджет з Києва в 2019 році повинні були скласти близько 38 млн. грн. Як Вам результативність роботи по залученню державних грошей в Олешки?

Однак, у зв'язку з виборами президента, Верховної Ради і призначенням нового кабінету міністрів, все це дуже сильно затягнулося в часі і найважливіші для Олешек питання підвисли в повітрі. Ніхто не міг спрогнозувати долю цих субвенцій, а годинник то цокали, наближаючи нас до зими, до морозу і дощів. Але, Слава Богу, все вирішилося позитивно!

Вчора Дмитро Воронов на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив радісну звістку!

В Олешках стартует череда положительных изменений


Раніше ми вже ділилися планами мерії щодо розподілу цих грошей. Велика частина, практично 8-9 млн. грн. підуть на капітальні ремонти доріг. Закатати в асфальт хочуть шматок вулиці Параходной, що веде від другої школи до лікарні і провулок Глиняний, за яким всі п'ятиповерхівки на Польовій ходять в садок, школу і на роботу. Заплановані гроші на ремонт асфальтного покриття цілого списку вулиць - колишня Самарця (шматок ведучий до відділу освіти, спортивної школи і до річки), вул. Софіївська, вул. Горького, вул. Східна, вул. Польова і т. д.

На Декабристів (і не тільки) повинні з'явитися "лежачі поліцейські" (за зверненням громадян), світлофор біля другої школи, проїжджу частину біля оживленнных об'єктів відгородять спеціальними парканчиками (для безпеки руху), буде закуплено дитячі та спортивні майданчики, продовжать роботи по розвитку системи вуличного освітлення і ще багато чого позитивного заплановано у міській раді. КП "Водоканал" та КП "Олешки-Сервіс" отримають нове обладнання і гроші на проведення найважливіших робіт, а так само реконструкції мереж.

Істотно зміняться і парки в Олешках. Наприклад Парк Слави плавно з'єднають зі стадіоном та оновлять всі його елементи, доповнивши їх новими. Пристань отримає паркування для авто, її отгорадят парканами (що б по плитці не їздили машини), там буде побудовано ще кілька доріжок (до громадських туалетів і сміттєвих баків), завезуть комплекс спортивних вуличних тренажерів, прикольні елементи для фотозоны і суттєво доповнять дитячий майданчик новими гойдалкою.

Почнуть доводити до розуму і парк біля лісгоспу. Там запланували тротуарні доріжки, освітлення, лавочки, дитячий і спортивний комплекс. Крім того, по вул. Озерна, почнуть планувати зону відпочинку для жителів того району нашого міста.

У Правих Сагах продовжать побудовану раніше дорогу і нарешті дороблять облицювання місцевого будинку культури. Іншими словами, Олешки чекає активна осінь і низка позитивних змін. Описане вище, далеко не повний список.

Розмі можна було очікувати кращого подарунку до Дня Міста?

https://oleshky.weblife.city/v-oleshkakh-startuet-chereda-polozhytelnykh-yzmenenyj/