Дрогобич

Кобеляки

суббота, 31 августа 2019 г.

29 річниця підняття прапора України над Ратушею Дрогобича

29 річниця підняття прапора України над Ратушею Дрогобича

02 квітня 1990 року над містом Дрогобичем волею дрогобичан було піднято Національний синьо-жовтий прапор, який засвідчив реальну незалежність нашої держави. Він замайорів на флагштоці біля міськради. Його вітали десятки тисяч голосів урочистим – «Слава Україні!».Такої кількості людей Дрогобич  ще ніколи не бачив: він був заповнений ущерть. На висоті прапор розгорнувся, і під чистим синім небом Дрогобича поплив по площі Ринок, символізуючи могутній поступ молодої держави України.


З нагоди 29-ї річниці підняття національного прапора над Дрогобицькою Ратушею, сьогодні, 2 квітня, представники міської влади, депутатського корпусу, небайдужі дрогобичани, молодь зібралися на урочистості, щоб  відзначити цю важливу подію в історії нашого міста.


Директор ЗОШ №15 Логин І.Л., педагог- організатор Будз М.П. та учні 8-их класів були присутні на урочистостях.


«Я щасливий, що ношу в душі спогад про цей день, коли над Дрогобичем замайорів синьо-жовтий прапор. Я пам’ятаю, яке було синє-синє небо, наче спеціально для того, щоби так гарно було для нашого прапора. Я пам’ятаю заповнену площу, пам’ятаю сльози в очах людей, але й пам’ятаю тих, якими оволодівали протилежні емоції. Пам’ятаю це відчуття єдності, розуміння того, що тільки за єдності ми можемо перемогти і домогтися свого. Окрасою прапора є вітер, на якому він майорить, окрасою воїна є дух, який тіло рве до бою. Я хочу побажати всім нам, щоб цей наш прапор вічно майорів на світових аренах, і щоб ніколи не слабнув наш дух, який пориває нас до боротьби, до будівництва і укріплення своєї держави», – гордо сказав Ігор Логин до восьмикласників.


Вітаємо усіх в цей урочистий і пам’ятний для нас і нашого міста день. Доброго всім здоров’я, великої громадянської і громадської активності.



Зацікавленість статтею
[Всього: 0 Середня оцінка: 0]
Рекомендуємо також прочитати:

Теги відсутні
https://drogobych.weblife.city/29-richnytsia-pidniattia-prapora-ukrainy-nad-ratusheiu-drohobycha/