Дрогобич

Кобеляки

суббота, 31 августа 2019 г.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі...

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі...

29 серпня Україна вперше відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність УкраїниСаме цього дня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.


Важка це праця захищати мир. Багато наших чоловіків знаходяться у лавах збройних сил України. Вони залишили свої домівки, свої родини, свої улюблені та буденні справи, щоб захищати Україну, її волю, її незалежність. Багато наших земляків пішли на війну добровольцями. Їм болить за те, що розривають на шматки нашу землю, і ми впевнені, що вони відстоять цілісність держави, її пісню, золоте жито і справжній мир. Нам є що захищати, нам є що берегти.


Ми пам'ятаємо кожного Героя нашого району, який віддав своє життя за свободу та територіальну цілісність країни: Сітяєва Юрія, Кіт Дмитра, Бабенко Віктора, Вільковського Володимира, Салогуб Віталія, Чирцова Олександра, Мельника Валерія, Кошлатого Григорія, Мєлкозьорова Олексія, Месечу Сергія, Дзерин Антона, Федоріна Юрія, Бокоч Олега, Олійник Юрія


Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Їхня мужність, відвага та вірність присязі назавжди залишиться у пам’яті нашого народу.


Ми всі відчуваємо причетність і відповідальність за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя. Своєю працею та ставленням до подій на Сході країни ми разом формуємо активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів, проявляючи повагу, толерантність до інших народів, віру в краще майбутнє України.




« повернутися до списку новин


https://kobelyaky.weblife.city/den-pam-iati-zakhysnykiv-ukrainy-iaki-zahynuly-v-borotbi-za-nezalezhnist-suverenitet-i-terytorialnu-tsilisnist-ukrainy/