Дрогобич

Кобеляки

пятница, 30 августа 2019 г.

5 фестивальних днів на «Бруківці»: не пропустіть...

5 фестивальних днів на «Бруківці»: не пропустіть...

Міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА» – незалежний фестиваль сучасного українського та міжнародного кіно, який щороку проходить в Кам’янці-Подільському. У 2017 році захід стартував як локальний проект для підтримки молодих креаторів з Поділля. За 3 роки він переріс у один із більших кінофестивалів Західної України, на який з 2018 по 2019 рік надіслано понад 4000 робіт із 122 країн світу. Кінострічки приходили з Північної та Південної Америки, Європи, Азії, Австралії та навіть Африки.


Фестиваль є некомерційним і всі охочі можуть безкоштовно відвідати покази конкурсної та позаконкурсної програм, воркшопи, лекції, зустрічі з режисерами, продюсерами, сценаристами та акторами українського кіно.


У 2019 році кінофестиваль «БРУКІВКА» триватиме 5 днів, під час якого гості та учасники матимуть змогу безкоштовно завітати на всі локації та заходи кінофесту. Серед яких є покази фільмів під відкритим небом в середньовічній Старій фортеці та експериментальне світлове 3D-шоу на її башнях, виступи популярних музичних гуртів, зустрічі з діячами української кіноіндустрії в форматі «Живої бібліотеки», воркшопи від режисерів, продюсерів, акторів та сценаристів, виставки робіт художників та фотографів, панельні дискусії та презентації, неформатні екскурсії по Старому місту, шоу роботів «Трансформерів» для дітей, конкурс на кращий косплей героїв коміксів, кіно та аніме, червона доріжка в Фортеці та Міському палаці культури, фотозони та інтерактив на основних локаціях фестивалю.


На фестиваль 2019 року подано майже 800 фільмів з 70 країн світу, з яких понад 120 робіт молодих режисерів з України. До складу журі ввійшли продюсер Insight Media Володимир Філіппов, Голова асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра, сценарист та продюсер Володимир Нагорний, продюсер з США Ніка Фінч, члени Української Кіноакадемії Денис Буданов та Олександр Гусєв, засновники кінофестивальної дистриб’юторської компанії «Letter To Fest», мультиплікатор Тетяна Ясінчук, блогери Тайлер Андерсон та Вітаій Гордієнко. Цього року призовий фонд конкурсної програми кінофестивалю складає понад 50 тисяч гривень.



Гості ІІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА»



Щороку команда Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА» намагається долучати в члени журі якомога більше цікавих діячів кінематографу України. Це і режисери, продюсери, сценаристи, актори, журналісти, кінокритики, організатори фестивалів і популярні блогери. На ІІІ Міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА» завітає режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв, режисер та художній керівник театру «Маски-шоу» Георгій Делієв,  український драматург та режисер Олександр Денисенко, сценаристи «Забороненого» Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, актори Остап Ступка, Катерина Молчанова, Лариса Руснак, Юрій Дяк, Олег Волощенко, та велика кількість молодих режисерів нової української хвилі.



Фільми Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА»



Відкриватиме документальну програму стрічка американського режисера Філіпа Родрігеза «Підйом та падіння коричневого Буффало», продюсером якої є лауреат премії Оскар Бенісіо Дель Торо. Також у програмі міжнародних документальних фільмів є фільм режисер з Нью-Джерсі Матея Силецького «Баба бабі сказала» про маловідома історія українських дітей, вирваних із своїх домівок у розбігу між нацистським та радянським фронтами у Другій світовій війні, нова робота Мар’яни Яворської «Жінки ГУЛАГу», яка номінувалася но премію Оскар у 2019 році, фільм французьких режисерів Семмі Госсеннира та Олександра Брехера «Повідомлення в пляшці» про вчителя з міста Яунде, який за допомогою музики зацікавлює дітей в лісах Пігмея до навчання в школі. З української документалістики можна буде переглянути «Людину з табуретом» Ярослава Попопова про життя українського режисера Леоніда Кантера, «Першу сотню» Ярослава Пілунського, «Погляд з інвалідного візка» Олега Павлюченкова та «Харківський голокост» Антона Галушки-Адайкіна.


Національну повнометражну програму відкриватиме стрічка режисера Олександра Денисенка «Тарас. Повернення», яка розповідає про період заслання Тараса Шевченка у Казахстані. У суботу, 14 вересня, відбудеться спеціальний показ фільму «ЗАБОРОНЕНИЙ». Це художній повнометражний фільм, біографічна драма, метафорична історія про трагічну і загадкову смерть найпотужнішого поета-шістдесятника, правозахисника, героя України – Василя Семеновича Стуса та його боротьбу із системою. Події фільму розгортаються під час останньої спроби КДБ спокусити поета химерною «свободою».


Під час творчої зустрічі із Георгієм Делієвим відбудеться презентація стрічки «Одеський підкидьок». За сюжетом, ексцентричний і бездітний одеський художник, сер Пінхус, який мріє про онуків, вирішує для початку усиновити дорослого сина. І знаходить на цю роль Аркашу, 50-ти річного бовдура, який звільнився з колонії і працює у будинку малятка кочегаром. Це класична комедія положень і одночасно комедія персонажів, весела і трохи сумна історія про Одесу і одеситів, таких різних, але в чомусь схожих.


В рамках національної програми в категорії «Повний метр» покажуть містично-філософський трилер з елементами драми і детективу «13 автобус». За сценарієм, розмова з Жінкою, яка чекає на зупинці неіснуючого тринадцятого автобуса, стає поворотним моментом в житті усіх її співрозмовників. В тій же категорії буде продемонстровано стрічку Андрія Іванюка «Східняк», яка вразила глядачів на ОМКФ.  В головних ролях Богдан Бенюк та Анатолій Максимюк, які їздять машиною-що-на-ладан-дихає в зоні АТО між лінією фронту та прифронтовими селами. Атмосфера напруги твориться саме напругою акторів, що часом з кулеметною швидкістю випльовують із себе слова, перебуваючи в постійно нервовому стані, чи вони сваряться, чи тішаться. Для дітей та дорослих в п’ятницю, 13 вересня, відбудеться показ стрічки «Бобот та енергія Всесвіту» — український сімейний фантастичний фільм, знятий Максимом Ксєндою. Фільм розповідає про 12-річного мрійника, який опиняється в центрі протистояння двох позаземних сил.


До міжнародної програми ввійшло три повнометражних деб’юти режисерів з США – «Бананова шкірка» режисера Бенджаміна Касулке, «Витрачені марно години» режисера Пітер Махаффі, «Артик» режисера Тома Ботчія та фільм «Неповноліття» режисера Уліссе Лендаро з Італії.


Короткометражна програма складається з 9 фільмів з Італії, Чорногорії, Болгарії, Туреччини, Бразилії, Ізраїлю, Польщі, Словаччини та Німеччини та 35 фільмів з України.



Ніч фільмів жахів у Старій фортеці



Щороку кінофестиваль “Бруківка” відкриває нові локації для глядачів. Цього року на кінофестивалі буде аж 5 локацій. Однією із основних буде Стара Фортеця, де в п’ятницю, 13 вересня, проходитиме офіційне відкриття кінофестивалю.


На червоній доріжці у Фортеці будуть присутні відомі режисери, актори та діячі українського кінематографу. По закінченню червоної доріжки відбудеться виступ відомих українських музичних гуртів та конкурс на кращий кавер до відомого саундтреку фільму.


Після офіційного відкриття у Новій Східні башті Старої фортеці відбудеться велика кількість ексклюзивних презентацій та зустрічей у форматі «Жива бібліотека».


Вечір кіно в Старій фортеці почнеться з художньої стрічки Дзена Євцигнейкіна «Смачного», який створено за підтримки Міністерства інформаційної політики України. Німецький режисер Олівер Мор представить свій новий фільм «БЕНЗИН», в якому знялась відома українська акторка Катерина Молчанова.


В рамках показів усі матимуть можливість побачити кращі короткометражні фільми жахів національної та міжнародної конкурсної програм. Опівночі організатори фестивалю представлять першу частину антології фільмів жахів про Кам’янець-Подільський «The CERVIDAE».


О 22:00 на Кармалюковій башті відбудеться грандіозне театралізоване світлове 3D-шоу «Хроновояжер Леварій і проклята Аурінія» за участю театру ЛІНК та вогняного шоу. Над проектом працюють професійний віджей України Юрій Гурін, актор театру та кіно Валерій Свереда, режисер Андрій Заєць та Кам’янець-Подільський театр «Лінк». Вистава буде експериментальним поєднанням та взаємодією героїв 3D проекцїї і живими акторами.



Brukivka’s Cosplay Batle та «Шоу роботів»



Минулого року на Міжнародному кінофестивалі «Бруківка» в якості експерименту був започаткований конкурс косплеєрів, який пройшов достатньо успішно, про що свідчив повний зал глядачів та неймовірні учасники. Нагородженні були учасники за найкращі костюми, за найкращий оригінальний костюми та навіть за найкращий український костюм. Цього року конкурс буде ще більш маштабнішим. Досвідчені та нові учасники спробують себе у Brukivka’s Cosplay Battle.  Костюми повинні відповідати образам конкретних персонажів із фільмів, серіалів, мультфільмів, аніме, книг, п’єс та відеоігор, для решти випадків передбачена категорія «Оригінальний костюм».


Видовищності кінофестивалю додасть «Шоу роботів», яке підходить для дітей та дорослих. Мегатрон, Оптімус Прайм та Бамблбі змагатимуться між собою на вулицях Кам’янця-Подільського на Міжнародному кінофестивалі «БРУКІВКА». Костюми роботів створює компанія «Any Robots», яка виготовляє їх вже протягом 4 років для зустрічів, косплею та відеозйомок.



Виступ гурут «ZAPASKA»



Всесвітньо відомий гурт ZAPASKA виступить 15 вересня о 19:00 на закритті ІІІ Міжнародного кінофестивалю #БРУКІВКА. ZAPASKA — музичний дует родом з Кам’янця-Подільського, що виконує альтернативну поп-музику та інді-поп. Дует має чималу популярність по всій країні та за її межами. Гурт утворили в грудні 2009-го Павло Нечитайло, фронтмен рок-гурту «Пропала Грамота», та Яна Шпачинська, вокалістка й очільниця гурту «ЧЕЧЕ».


Композиції Zapaska створюють в режимі Live-looping — за допомогою зациклювання та міксування музичних фраз. Так, слухаючи їх, ви почуєте щільне, насичене музичне полотно зі звуків традиційних музичних інструментів (гітари, дворядного баяна «Калінка», рабаби, калімби, усних гармонік, дудука та ін.), вокалізмів, драм-машини, та ефекторних процесорів.


Британське видання Overblown назвало альбом гурту Zapaska кращим релізом 2016 на пострадянському просторі. У 2017 році кліп гурту Zapaska переміг на міжнародному фестивалі анімації Anibar у Косово, отримавши гран-прі в номінації «музичне відео».



Воркшопи і зустрічі на «БРУКІВЦІ»



На кінофестивалі вже традицією є організовувати воркшопи, лекції та зустрічі із відомими представниками української кіноіндустрії. Також, будуть представлені кінороботи які вже відомі глядача та ті, які лише мають виходити у прокат. Режисер Ахтем Сеітаблаєв та дизайнер Антоніна Белінська розкажуть про роботу над художнім фільмом «Захар Беркут». Режисер Володимир Нагорний та Георгій Делієв презентують матеріали нового комедійного фільму «БанДіти». VJ та дизайнер Юрій Гурін прочитає лекцію «3D-mapping та візуалізація – як новий вид сучасного мистецтва», а для дітей та дорослих відбудеться пластиліновий майстер-клас з ілюстрації «Я і моя уява» від мультиплікатора Тетяни Ясінчук. Фанати косплею зможуть відвідати лекцію з крафту «Технології виготовлення складних костюмів для бізнесу та кіно» від засновників компанії Any Robots. В неділю, 15 вересня відбудеться панельна дискусія «Українське кіно. Тренди, перспективи, боксофіс та критика».



Довгоочікувана презентація стрічки «Одного разу в місті на камені»



Фільмом-закриттям ІІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА» стане український пригодницький вестерн «Одного разу в місті на камені». У фільмі розповідається про пригоди ветерана АТО з Донбасу на прізвисько (з позивним) «Одинак», який, втративши рідний дім та кохану людину на війні приїхав в Кам’янець-Подільський у пошуках нового життя, пройдисвіта Дениса, який мріє невпинно про місце під сонцем, та голову місцевого бандитського угрупування Сашка, який мріє реалізувати свою «Українську мрію».


Режисером стрічки є організатор кінофестивалю Андрій Заєць, для якого це буде повнометражний дебют в ігровому кіно, в якому він виступив також як оператор, сценарист, монтажер, звукорежисер та автор кількох саундтреків. Виробництво фільму почалось в 2016 році та було знято на аматорську відеокамеру без бюджету та професійних акторів.


В проекті було задіяно понад 150 кам’янчан, серед яких актори місцевих театрів «Тандем» та «Лінк», учасники музичних гуртів та команд КВН, хореографи, художники та усі кому подобається сучасне експериментальне кіно. Цікавим фактом є те, що під час роботи над фільмом сценарій писався поступово і ніхто не знав чи все закінчиться. Головні ролі виконали Карапет Баджаксузян, Денис Чорний, Олександр Левчук, Данило Колісник, Максим Коваль, Анастасія Введенська, Анастасія Дзюбінська, Георгій Торяник, Андрій Гончаров, Євгеній Пазюк, Валерій Свереда, Володимир Черняк та інші.


Саундтрек стрічки складається з треків місцевих гуртів, таких як ZAPASKA, ZIQ, Театр НО, Street Fames, BEKINGEM, ЕКСПАНСІЯ, Пропала Грамота та Своєрідне. Усього під час виробництва фільму «Одного разу в місті на камені» було відзнято понад 40 годин матеріалу, а чорновий монтаж мав понад 200 хвилин.


ПРОГРАМА ЗАХОДІВ


ІІІ МІЖНАРОДНОГО КІНОФЕСТИВАЛЮ


БРУКІВКА

11 ВЕРЕСНЯ, СЕРЕДА


КІНОТЕАТР ЮНІСТЬ


ПР. ГРУШЕВСЬКОГО, 15

15:00 – Прес-конференція на честь відкриття ІІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА».


15:15 – Презентація Кам’янець-Подільської кінокомісії.


15:30 – Творча зустріч з продюсером Д/Ф «Людина з табуретом» Катериною Мізіною, Кам’янець-Подільський.


16:00 – Д/Ф «Людина з табуретом», режисер Ярослав Попов, Україна.


18:00 – Д/Ф «Підйом та падіння коричневого Буффало», режисер Філіп Родрігез, США.

ПАБ ZAGATA


ВУЛ. ГАГАРІНА, 63

17:00 – К/Ф «Бананова шкірка», режисер Бенджамін Касулке, США.


18:30 – К/Ф «Wasted Hours», режисер Пітер Махаффі, США.


20:00 – К/Ф «Неповноліття», режисер Уліссе Лендаро, Італія.


21:30 – К/Ф «Артик», режисер Том Ботчій, США.

12 ВЕРЕСНЯ, ЧЕТВЕР

ПАБ ZAGATA


ВУЛ. ГАГАРІНА, 63

17:00 – Д/Ф «Підйом та падіння коричневого Буффало», режисер Філіп Родрігез, США.


18:00 – Д/Ф «Жінки ГУЛАГу», режисер Мар’яна Яворська, США.


19:00 – Д/Ф «Баба бабі сказала», режисер Матей Силецький, США.


20:00 – Д/Ф «Повідомлення в пляшці», режисери Семмі Госсеннир та Олександр Брехер, Франція.

BARBERSHOP 11.43


ВУЛ. СОБОРНА, 5

19:00 – Виставка еротичних картин художника Дмитра Грищука.


20:00 – Кращі комедійні та еротичні фільми ІІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА».

13 ВЕРЕСНЯ, П’ЯТНИЦЯ


МІСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ


ВУЛ. ШЕВЧЕНКА, 20

10:00 – ІІ поверх. Презентаційна панель К/Ф «Захар Беркут». Режисер Ахтем Сеітаблаєв та костюмер Антоніна Белінська.


11:00 – ІІ поверх. Творча зустріч із режисером К/Ф «Тарас. Повернення» Олександром Денисенко, Київ.


12:00 – К/Ф «Тарас. Повернення», режисер Олександр Денисенко, Україна.


14:00 – К/Ф «13 автобус», режисер Олександр Безручко, Україна.


16:00 – К/Ф «Бобот та енергія всесвіту», режисер Максим Ксєнда, Київ


18:00 – Короткі метри. Міжнародна програма:

  • «Краса», режисер Нікола Аббатангело, Італія

  • «Краплини Місяця», режисер Йорам Евер-Хадані, Ізраїль

  • «Дошки», режисер Абдулла Шахін, Туреччина

  • «Через непередбачені обставини», Петро Чивійський, Болгарія

  • «Щасливий шлюб», режисер Ерік Джасан, Словаччина

  • «Світанок», режисер Андрія Мугоса, Чорногорія

  • «Після розмови вони прощаються з обіймами», режисер Ренан Брандао, Бразилія

  • «Запальний», режисер Стейсі Рущак, Польща


СТАРА ФОРТЕЦЯ


ВУЛ. ЗАМКОВА, 1

10:00 – Робота майданчика та фото зони кінофестивалю «БРУКІВКА».


16:00 – Відкриття «Червоної доріжки» в Старій Фортеці.


16:00 – Інструментальний ансамбль «Анатра», Київ


16:45 – Інструментальний ансамбль «Vento libero», Київ


17:00 – Офіційне відкриття кінофестивалю на сцені Старої фортеці.


17:15 – Рок-гурт «Експансія», Кам’янець-Подільський


17:40 – Бард Віталій Кобзар, Запоріжжя


17:50 – Гурт «ОРІОН», Кам’янець-Подільський


18:15 – Гурт «BEKINGEM», Кам’янець-Подільський


18:45 – Рок-гурт «Forget-ME-Nots», Кам’янець-Подільський


18:00 – Нова Східна башта Презентація художнього фільму «БанДіти»: актор, режисер та художній керівник театру «Маски-шоу» Георгій Делієв та режисер Володимир Нагорний.


18:55 – Хіп-хоп виконавець «ХАС», Київ


19:00 – Нова Східна башта. Ахтем Сеітаблаєв: творча зустріч з режисером.


19:30 – Короткометражні фільми. Національна програма. Частина І:

  • «Смачного», режисер Дзен Євцигнейкін, Київ

  • «Порядна львівська пані», режисер Наталя Пасеницька, Київ

  • «По-HOLLYWOODськи», режисер Ярослава Кузьменко, Київ

  • «LoveSocks», режисер Юлія Дегліной, Київ

  • «Дім, милий дім», режисер Анна Морозова, Київ


21:15 – К/Ф «БЕНЗИН», режисер Олівер Мор, Німеччина.


22:00 – Грандіозне театралізоване світлове 3D-шоу «Хроновожер Леварій і проклята Аурінія»


за участю театру «ЛІНК» та вогняного шоу.


23:00 – Короткометражні фільми жахів. Національна програма:

  • «Вікно», режисер Павло Гриб, Київ

  • «Нитки», режисер Устин Данчук, Херсон

  • «Не заходьте ввечері в бар, не прочитавши про нього відгук», режисер Станіслав Пуздряк, Чернівці

  • «Склеп», режисер Світлана Новицька, Чернівці

  • «Це не так», режисер Сергій Пудіч, Одеса

  • «Синтетична любов», режисер Василь Москаленко, Київ

  • «З днем народження, донечка!», режисер Олег Харченко, Київ

  • «the СERVIDAE», режисер Андрій Заєць, Кам’янець-Подільський


01:30 – Сцена. Короткометражні фільми жахів. Міжнародна програма:


  • «Кислота», режисер Джаст Філіппот, Франція

  • «Психопомп», режисер Люсі Гуккертова, Чехія

  • «Крихітко, бувай», режисер Пабло С. Пастор, Іспанія

  • «Листоноша», режисер Френсіс Лау, Сінгапур

  • «Афіна», режисер Крістіан Шталь, Німеччина

  • «Шибениця», режисер Тім Сагл, Нідерланди

  • «Сумкоголовий», режисер Альберто Корредор Маріна, Великобританія

  • «Тсссс», режисер Джонатан Мордехай, Ізраїль

  • «Водяний кінь», режисер Сара Уїснер, США


Виставка робіт в номінації «Кращий постер чи арт до фільму»:


  • «Плети», автор Брайс Лін Вільямс, США

  • «Червона шапочка», автор Даша Загребельна, Україна

  • «Головний герой», автор Олександра Дмитренко, Україна

  • «Татуювальник», автори Майкл Вонг і Чжан Лу, Китай

  • «Деякі дзеркала», автор Варвара Гаврилюк, Україна

  • «Привіт», автор Олдрен Ромеро, Куба

  • «Це не так», автори Сергій Пудіч та Василь Молдавчук, Україна

  • «Некроман», автори Еркан Ер і Юміт Беркуп, Туреччина

  • «Відхилені», автори Етем Онур Білгіч і Онур Доган, Туреччина

  • «Мости життя», автор Людмила Стасюк, Україна

  • «Іловайськ. Лицарі неба», автор, Дмитро Панков, Україна

  • «Вона», автор Мелоні Гартнер, США


ПАБ ZAGATA


ВУЛ. ГАГАРІНА, 63

17:00 – Анімаційні короткі метри. Міжнародна програма:

  • «Сатурн в Лаві», режисер Анна Шагадін, Хорватія

  • «Ти приносив мені квіти», режисер Нофар Швейцер, Ізраїль

  • «Цап-відбувайло», режисер Сі Ян Лао, Тайвань

  • «H0_pe 02», режисери Франческо Бруно Соррентино і Антоніо Дженовезе, Італія

  • «Голодування», режисер Захра Ростампур, Іран

  • «Кряк занадто далеко», режисер Мелісса Кулхане, Ірландія


17:30 – Анімаційні короткі метри. Національна програма:

  • «Пляшка», режисер Єгор Бондаренко, Київ

  • «На гойдалці», режисер Поліна Піддубна, Харків

  • «Поки не стане чорним», режисер Анастасія Фалілеєва, Кременчук, Полтавська область

  • «Як розвеселити самотність», режисер Степан Коваль, Київ

  • «Лабіринт», режисери Степан Коваль та Олександр Колодій, Київ

  • «Чернець», режисер Сашко Даниленко, Нью-Йорк

  • «Лісова пісня», режисер Андрій Науменко, Київ

  • «На будівництві знищення», режисер Олександр Шеремета, Київ


18:30 – Короткі метри. Міжнародна програма:

  • «Краса», режисер Нікола Аббатангело, Італія

  • «Краплини Місяця», режисер Йорам Евер-Хадані, Ізраїль

  • «Дошки», режисер Абдулла Шахін, Туреччина

  • «Через непередбачені обставини», Петро Чивійський, Болгарія

  • «Щасливий шлюб», режисер Ерік Джасан, Словаччина

  • «Світанок, режисер Андрія Мугоса, Чорногорія

  • «Після розмови вони прощаються з обіймами», режисер Ренан Брандао, Бразилія

  • «БЕНЗИН», режисер Олівер Мор, Німеччина

  • «Запальний», режисер Стейсі Рущак, Польща


20:30 – Короткометражні фільми жахів. Міжнародна програма:

  • «Кислота», режисер Джаст Філіппот, Франція

  • «Психопомп», режисер Люсі Гуккертова, Чехія

  • «Крихітко, бувай», режисер Пабло С. Пастор, Іспанія

  • «Листоноша», режисер Френсіс Лау, Сінгапур

  • «Афіна», режисер Крістіан Шталь, Німеччина

  • «Шибениця», режисер Тім Сагл, Нідерланди

  • «Сумкоголовий», режисер Альберто Корредор Маріна, Великобританія

  • «Тсссс», режисер Джонатан Мордехай, Ізраїль

  • «Водяний кінь», режисер Сара Уїснер, США


22:30 – Короткометражні фільми жахів. Національна програма:


  • «З днем народження, донечка!», режисер Олег Харченко, Київ

  • «Вікно», режисер Павло Гриб, Київ

  • «Нитки», режисер Устин Данчук, Херсон

  • «Не заходьте ввечері в бар, не прочитавши про нього відгук», режисер Станіслав Пуздряк, Чернівці

  • «Це не так», режисер Сергій Пудіч, Одеса

  • «Склеп», режисер Світлана Новицька, Чернівці

  • «The Cervidae», режисер Андрій Заєць, Кам’янець-Подільський

  • «Синтетична любов», режисер Василь Москаленко, Київ

ТРАКТИР САЖОТРУС


ВУЛ. ЗАРВАНСЬКА, 20

19:00 – Фільми жахів. Національна програма:

  • «Не заходьте ввечері в бар, не прочитавши про нього відгук», режисер Станіслав Пуздряк, Чернівці

  • «З днем народження, донечка!», режисер Олег Харченко, Київ

  • «Це не так», режисер Сергій Пудіч, Одеса

  • «Вікно», режисер Павло Гриб, Київ

  • «Синтетична любов», режисер Василь Москаленко, Київ

  • «Склеп», режисер Світлана Новицька, Чернівці

  • «The Cervidae», режисер Андрій Заєць, Кам’янець-Подільський

  • «Нитки», режисер Устин Данчук, Херсон


21:00 – Фільми жахів. Міжнародна програма:

  • «Кислота», режисер Джаст Філіппот, Франція

  • «Психопомп», режисер Люсі Гуккертова, Чехія

  • «Крихітко, бувай», режисер Пабло С. Пастор, Іспанія

  • «Листоноша», режисер Френсіс Лау, Сінгапур

  • «Афіна», режисер Крістіан Шталь, Німеччина

  • «Шибениця», режисер Тім Сагл, Нідерланди

  • «Сумкоголовий», режисер Альберто Корредор Маріна, Великобританія

  • «Тсссс», режисер Джонатан Мордехай, Ізраїль

  • «Водяний кінь», режисер Сара Уїснер, США


14 ВЕРЕСНЯ, СУБОТА

МІСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ


ВУЛ. ШЕВЧЕНКА, 20

10:00 – Анімаційні короткі метри. Національна програма:

  • «Пляшка», режисер Єгор Бондаренко, Київ

  • «На гойдалці», режисер Поліна Піддубна, Харків

  • «Поки не стане чорним», режисер Анастасія Фалілеєва, Кременчук, Полтавська область

  • «Як розвеселити самотність», режисер Степан Коваль, Київ

  • «Лабіринт», режисери Степан Коваль та Олександр Колодій, Київ

  • «Чернець», режисер Сашко Даниленко, Нью-Йорк

  • «Лісова пісня», режисер Андрій Науменко, Київ

  • «На будівництві знищення», режисер Олександр Шеремета, Київ


11:00 – Анімаційні короткі метри. Міжнародна програма:

  • «Сатурн в Лаві», режисер Анна Шагадін, Хорватія

  • «Ти приносив мені квіти», режисер Нофар Швейцер, Ізраїль

  • «Цап-відбувайло», режисер Сі Ян Лао, Тайвань

  • «H0_pe 02», режисери Франческо Бруно Соррентино і Антоніо Дженовезе, Італія

  • «Голодування», режисер Захра Ростампур, Іран

  • «Кряк занадто далеко», режисер Мелісса Кулхане, Ірландія


11:00 – ІІ поверх. Пластиліновий майстер-клас з ілюстрації «Я і моя уява», Тетяна Ясінчук, Чортків.


11:45 – Показ робіт у номінації «Кращий трейлер»:


  • «День перший», режисер Девід Тернер, Великобританія

  • «Татуювальник», режисер Майкл Вонг, Китай

  • «Хоробрість», режисер Христос Філіпов, США

  • «Мистецтво помсти», режисер Олександр Шевчишин, Україна

  • «Траблшутер», режисер Віктор Буток, Україна


12:00 – Конкурс косплеєрів «Brukivka’s Cosplay Battle 2019».


13:00 – Хол. Шоу великих роботів «Трансформерів», Івано-Франківськ.


13:00 – Д/Ф «Харківський Голокост», режисер Антон Галушка-Адайкін, Україна.


14:00 – Короткі метри. Національна програма. Частина ІІ:


  • «Пакєт», режисер Максим Мельник, Тернопіль

  • «Не дома», Олександр Чорнобай, Харків

  • «Між рядками», режисери Антон Чистяков та Роман Краснощук, Київ

  • «Ідеальна сім’я», режисер Дмитро Ковальський, Київ

  • «Flood», режисер Ірина Сахненко, Київ

  • «Яблоко розбрату», режисер Сергій Темиренко, Київ

  • «Прикра», режисер Катерина Цвігун, Київ

  • «Повернення», режисер Варвара Філіпчук, Київ

  • «Ехо», режисер Марія Головацька, Київ

  • «Течія», режисер Поліна Горобець, Київ

  • «Винішко», режисер Олег Сидоряка, Київ

  • «Син», режисер Мар’яна Бурима, Київ


14:00 – ІІ поверх. Воркшоп із гриму вищої категорії «Привиди минулого». Софія Шеремета, Київ.


15:00 – ІІ поверх. Лекція з крафту «Технології виготовлення складних костюмів для бізнесу та кіно»,


Анна і Павло Оголь, Івано-Франківськ.


16:00 – ІІ поверх. Презентація настільної гри «ЗГАРДА», Карташов Ігор та Діонісій Іванов.


16:30 – ІІ поверх. Презентація книги К/Ф «Заборонений», Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, Київ.


16:45 – Нагородження учасників конкурсу косплеєрів «Brukivka’s Cosplay Battle 2019».


17:00 – К/Ф «Заборонений», режисер Роман Бровко, Україна.


19:00 – Зустріч з народним артистом України, актором і режисером Георгієм Делієвом


та показ К/Ф «Одеський підкидьок».


21:00 – К/Ф «Східняк», режисер Андрій Іванюк, Україна.

ПАБ ZAGATA


ВУЛ. ГАГАРІНА, 63

17:00 – Д/Ф «Погляд з інвалідного візка», режисер Олег Павлюченков, Україна.


18:30 – Д/Ф «Перша сотня», режисер Ярослав Пілунський, Україна.


19:30 – Д/Ф «Харківський Голокост», режисер Антон Галушка-Адайкін, Україна.


20:30 – Д/Ф «Людина з табуретом», режисер Ярослав Попов, Україна.

15 ВЕРЕСНЯ, НЕДІЛЯ


МІСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ


ВУЛ. ШЕВЧЕНКА, 20


10:00 – Д/Ф «Погляд з інвалідного візка», режисер Олег Павлюченков, Україна.


10:00 – ІІ поверх. «Вплив кінокомісій на розвиток українського кіновиробництва»,


Леонід Бицюра, Голова «Асоціації кінокомісій України», Тернопіль.


11:30 – Д/Ф «Перша сотня», режисер Ярослав Пілунський, Україна.


11:00 – ІІ поверх. Панельна дискусія із учасниками кінофестивалю на тему:


«Українське кіно. Тренди, перспективи, боксофіс та критика».


12:30 – Короткі метри. Національна програма. Частина ІІІ:

  • «Штангіст», режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, Чернівці

  • «Нічний Швидкий», режисери Оксана Артеменко і Марина Артеменко, Київ

  • «Обійми мене», режисер Володимир Бакум, Київ

  • «Головний герой», режисер Сергій Дмитренко, Київ

  • «У нашій синагозі», режисер Іван Орленко, Вінниця

  • «ЛЮБОВ НЕ ТАКА, ЯК ВИ ДУМАЄТЕ», режисер Сергій Пудіч, Одеса

  • «Новий Рік у сімейному колі», Максим Наконечний, Одеса

  • «Влипла», режисер Сергій Зленко, Київ

  • «Сьогодні дива не буде», режисер Олександр Логутов, Київ

  • «Серцеїдка», режисер Олександра Бровченко, Київ

  • «Інклюзія в школі», режисер Оксана Тараненко, Київ

  • «Холодний дощ самотності», режисер Олег Павлюченков, Київ

  • «Кобзарський цех», режисер Віктор Придувалов, Київ

  • «Урок», режисер Михайло Іллєнко, Київ

  • «Дякую!», режисер Максим Люков, Київ

  • «Домовина», режисер Кадім Тарасов, Київ

  • «Анна», режисер Олесь Санін, Київ


13:00 – ІІ поверх. Воркшоп «3D-mapping та візуалізація – як новий вид сучасного мистецтва»,


Юрій Гурін, Кам’янець-Подільський.


14:00 – ІІ поверх. Воркшоп «Young Crazy Creative»: як втілити свої найцікавіші ідеї


в форматі анімації. Тетяна Ясінчук, Чортків.


16:00 – Показ кращих коротких метрів проекту «Дивись українське. Своє кіно».


19:00 – Виступ музичного гурту «ZAPASKA», Кам’янець-Подільський.


19:30 – Офіційне нагородження та закриття кінофестивалю.


20:00 – Лаундж-вечірка, фуршет та фотосет із учасниками та гостями кінофестивалю.


20:30 – Д/Ф «Дорога до міста на камені», режисер Андрій Заєць, Україна.


21:00 – Прем’єра К/Ф «Одного разу в місті на камені», режисер Андрій Заєць, Україна.

ПАБ ZAGATA


ВУЛ. ГАГАРІНА, 63

16:00-24:00 – Короткі метри. Національна програма:

  • «Смачного», режисер Дзен Євцигнейкін, Київ

  • «Пакєт», режисер Максим Мельник, Тернопіль

  • «Порядна львівська пані», режисер Наталя Пасеницька, Київ

  • «Штангіст», режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, Чернівці

  • «Тайна вечеря», режисер Дейв Лоєк, Німеччина

  • «По-HOLLYWOODськи», режисер Ярослава Кузьменко, Київ

  • «ЛЮБОВ НЕ ТАКА, ЯК ВИ ДУМАЄТЕ», режисер Сергій Пудіч, Одеса

  • «Не дома», Олександр Чорнобай, Харків

  • «У нашій синагозі», режисер Іван Орленко, Вінниця

  • «Між рядками», режисери Антон Чистяков та Роман Краснощук, Київ

  • «Ідеальна сім’я», режисер Дмитро Ковальський, Київ

  • «Прикра», режисер Катерина Цвігун, Київ

  • «Дім, милий дім», режисер Анна Морозова, Київ

  • «Повернення», режисер Варвара Філіпчук, Київ

  • «Ехо», режисер Марія Головацька, Київ

  • «Винішко», режисер Олег Сидоряка, Київ

  • «Течія», режисер Поліна Горобець, Київ

  • «Яблоко розбрату», режисер Сергій Темиренко, Київ

  • «Син», режисер Мар’яна Бурима, Київ

  • «Нічний Швидкий», режисери Оксана Артеменко і Марина Артеменко, Київ

  • «Обійми мене», режисер Володимир Бакум, Київ

  • «LoveSocks», режисер Юлія Дегліной, Київ

  • «Головний герой», режисер Сергій Дмитренко, Київ

  • «Новий Рік у сімейному колі», Максим Наконечний, Одеса

  • «Влипла», режисер Сергій Зленко, Київ

  • «Сьогодні дива не буде», режисер Олександр Логутов, Київ

  • «Flood», режисер Ірина Сахненко, Київ

  • «Серцеїдка», режисер Олександра Бровченко, Київ

  • «Анна», режисер Олесь Санін, Київ

  • «Холодний дощ самотності», режисер Олег Павлюченков, Київ

  • «Домовина», режисер Кадім Тарасов, Київ

  • «Кобзарський Цех», режисер Віктор Придувалов, Київ

  • «Інклюзія в школі», режисер Оксана Тараненко, Київ

  • «Урок», режисер Михайл Іллєнко, Київ

  • «Дякую!», режисер Максим Люков, Київ

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/5-festyvalnykh-dniv-na-brukivtsi-ne-propustit-najtsikavishe-prohrama/