Дрогобич

Кобеляки

четверг, 30 мая 2019 г.

Рада збільшила територію одного з районів Донецької...

Рада збільшила територію одного з районів Донецької...

Верховна рада України збільшила територію Бахмутського району Донецької області. Нардепи після кількох невдалих спроб підтримали відповідний проект постанови №8576 "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівки і Бахмутського району Донецької області" 230 голосами, передає NewsOboz.org з посиланням на РБК-Україна.


"Метою проекту постанови є впорядкування адміністративно-територіальних відносин в умовах проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької області та забезпечення життєдіяльності в населених пунктах", - зазначено в пояснювальній записці.


Зокрема, передбачається змінити межі Бахмутського району та міста Горлівка Донецької області. Так, документом збільшується на території Бахмутського району на 71,7 га земель за рахунок передачі в його склад території селища Гладосово.


Також передбачається затвердити територію Бахмутського району загальною площею 192213,5 га і міста Горлівка загальною площею 40529,5 гектара. Таким чином, селище Гладосово фактично буде підпорядкований Новолуганскому сільській раді Бахмутського району Донецької області.


Нагадаємо, в липні 2018 року Кабінет міністрів запропонував парламенту збільшити територію Бахмутського району Донецької області.


Як писало РБК-Україна раніше, в 2015 році Рада прийняла проект постанови №3492 "Про зміну і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області". Постанову підтримали 236 нардепів.

https://hirske.weblife.city/rada-uvelychyla-terrytoryiu-odnoho-yz-rajonov-donetskoj-oblasty-1/