Дрогобич

Кобеляки

среда, 29 мая 2019 г.

З музею "Київпастрансу" викрали Ікарус (1)

З музею "Київпастрансу" викрали Ікарус (1)

З музею "Київпастрансу" викрали раритетний Ікарус-260 1986 року випуску. Пропажу виявили під час планової перевірки. Про це повідомляє "Інформатор", передає КиевПравда


У Києві такий музей громадського транспорту був відкритий в 2012 році в старому трамвайному депо і на його території зберігаються раритетні моделі автобусів, тролейбусів і трамваїв. Багато експонатів на ходу.



Досудове розслідування встановило, що 20 березня автобус марки Ікарус-260 1986 року випуску за наказом директора реставраційного центру виїхав за межі станції техобслуговування і поїхав нібито в Автобусний парк №6, який знаходиться за адресою вулиця Пухівська, 4.


Але туди Ікарус так і не приїхав. При цьому директор Автопарку №6 стверджує, що не давав розпорядження приганяти автобус в парк.



Слідчі Солом'янського управління поліції знайшли автобус в місті Каневі, на території приватної автомайстерні. Техпаспорт на автобус не знайшли, VIN-номер зловмисники теж вже видалили, а от табличку у салоні, що це власність «Київпастрансу» зняти не встигли або забули. Крім того, в салоні була ще одна табличка з технічними характеристиками автобуса.


Автобус заарештували і визнали речовим доказом.


Зараз у справі призначено трасологічна експертиза, яка повинна відповісти на питання – які були номери двигуна і кузова автобуса.


Кримінальну справу відкрито за ч. 1 ст. 191 КК України – привласнення або розтрата майна. Покарання, яке загрожує зловмисникам – до 4-х років позбавлення волі.

https://kaniv.weblife.city/yz-muzeia-kyevpastransa-uhnaly-ykarus-1/