Дрогобич

Кобеляки

пятница, 31 мая 2019 г.

Кажуть, після 90 років у людини вже кожен рік – ювілейний.

Кажуть, після 90 років у людини вже кожен рік – ювілейний.

Фронтовик, морський офіцер, а після звільнення в запас ще й заводчанин Іван Олександрович Заблуда відсвяткував свій 99-й день народження.
Народився 29 травня 1920 року в селі Животилівка Новомосковського району. Закінчив 7 класів, потім школу ФЗУ (фабрично-заводського учнівства), отримав спеціальність слюсаря і працював на заводі ім. К.Лібкнехта.



Його батько працював на залізниці, після звільнення Новомосковська в 1943 році був мобілізований в Червону Армію, через рік загинув під Одесою. Молодший брат, Антон Заблуда, 1923 року народження, вивезений фашистами до Німеччини, де пропав без вісті.
Сам Іван у жовтні 1939 року був призваний до Військово-Морського Флоту, служив на Балтійському флоті на есмінці «Конструктор», потім – в окремій береговій батареї Лібавської військово-морської бази.



Вже з 23 червня 1941 року брав участь в боях з німецько-фашистськими загарбниками, захищав Ленінград з моря, був тяжко поранений. За виявлені мужність і героїзм нагороджений орденом Червоної Зірки, двома медалями «За бойові заслуги», «За оборону Ленінграда».


   Після війни закінчив військово-морське училище і до 1957 року служив офіцером на Чорноморському Флоті на торпедних катерах, бойових тральщиках, ескадрених міноносцях, підводному човні.


 
Після звільнення з армії працював на Новомосковському металургійному заводі і рятувальній станції, всього має 58 років трудового стажу.
У свої 99 років Іван Олександрович приємно дивує енергійністю, життєрадісністю, добрим гумором і гарною пам’яттю. Працівникам військового комісаріату та численним родичам і гостям, які завітали поздоровити його з черговим визначним ювілеєм, розповів чимало хвилюючих сторінок своєї довгої, наповненої подіями, біографії.
Іван Олександрович Заблуда – найстарший з живих ветеранів-фронтовиків міста Новомосковська.
Міцного Вам здоров’я ще на довгі роки, бадьорості духу і Божого благословення!
Слава Герою!


https://novomoskovsk.weblife.city/kazhut-pislia-90-rokiv-u-liudyny-vzhe-kozhen-rik-iuvilejnyj/