Дрогобич

Кобеляки

среда, 30 декабря 2020 г.

Демарш через «політичний тероризм»: в Кам’янці знову...

Демарш через «політичний тероризм»: в Кам’янці знову...

Третя сесія Кам’янець-Подільської міської ради VІІІ скликання, яка продовжилася 30 грудня, вкотре не закрилася. Цього разу через демарш депутатської групи «Ми кам’янчани», яка покинула сесійну залу у зв’язку з «політичном тиском».


«Перестаньте здійснювати політичний тиск, перестаньте здійснювати політичний тероризм, врешті-решт», – звернувся до міського голови Михайла Посітка голова фракції «Європейська солідарність» Василь Кобильник.


За його словами, влада «погрожує родичам та дітям депутатів». На прохання надати факти погроз та озвучити імена особам, яким погрожують, Кобильник відповів:


«Будуть і факти, буде і все… Я думаю, що родичі тих осіб, яким здійснюють погрози, обов’язково зроблять заяви, але я звертаюся безпосередньо до всіх – припиніть ці кроки!».


«На знак протесту проти таких дій, депутатська група «Ми кам’янчани» не буде працювати у цій (сесійній,  – Vdalo.info) залі, поки ви, Михайло Володимировичу, не наведете порядок», – додав депутат від «ЄС» Геннадій Невенчан.


Після цього у залі залишилися лише депутати від ВО «Свобода» та «Слуги народу». Тобто сесія стала неповноважною.


«Я думаю, ми всі маємо допомогти Василю Кобильнику подати заяву до Національної поліції, щоб встановити, хто його залякує. Тому що більше терпіти пусті звинувачення особисто я не буду», – заявила депутатка від «Свободи» Ірина Шелепницька.


Вона також додала, що збирається подати до суду «за наклеп, та захист честі та гідності».


Згодом у відеозверненні соратники Посітка в раді заявили, що готові, аби Кам’янець-Подільську міську раду VІІІ скликання розпустили.

Детальніше про політичну кризу у Кам’янці-Подільському читайте у матеріалі Vdalo.info


https://kamianets-podilskyi.weblife.city/demarsh-cherez-politychnyj-teroryzm-v-kam-iantsi-znovu-zablokuvaly-robotu-sesii-miskrady/