Дрогобич

Кобеляки

четверг, 31 декабря 2020 г.

Представники влади працюють над ситуацією з забезпеченням...

Представники влади працюють над ситуацією з забезпеченням...

Представники влади працюють над ситуацією з забезпеченням газопостачанням бюджетних установ


Представники влади всіх рівнів, в тому числі керівництво Олешківської міської ради, працюють на вирішенням ситуації, що склалася з потенційним відключенням від газопостачання бюджетних установ у новостворених громадах.

Річ у тім, що 1 січня 2021 року втрачають чинність попередні договори на розподіл та постачання природного газу з бюджетними установами, що знаходяться в управлінні виконавчих органів сільських/селищних/міських рад. Лише у Херсонській області, за словами голови правління АТ «Херсонгаз» Альберта Зангієва, понад 300 непобутових споживачів, які не мають укладених договорів на постачання природного газу на 2021 рік з будь-яким постачальником знаходяться в реєстрі на відключення та мають самостійно припинити його споживання.

Ідеться, в основному, про об’єкти бюджетної сфери, такі як дитячі садочки, лікарні, медичні пункти та котельні, що постачають тепло населенню та закладам бюджетної сфери.

Для вирішення питання вчора, 30 грудня, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана. Участь у заході взяв Олешківський міський голова Євген Рищук. Учасники комісії вирішили підготувати звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розгляду питання про переведення закладів соціально-бюджетної сфери, якими до 1 січня не укладено договори на постачання та розподіл природного газу, до постачальника «Остання надія». А також – стосовно пропозиції не вважати несанкціоновано відібраним спожитий природний газ закладами соціально-бюджетної сфери, якими до 1 січня не укладено договори на постачання та розподіл природного газу.

Очікується прийняття відповідного рішення на вищому державному рівні.

Андрій Соков, речник міськради


https://oleshky.weblife.city/predstavnyky-vlady-pratsiuiut-nad-sytuatsiieiu-z-zabezpechenniam-hazopostachanniam-biudzhetnykh-ustanov/