Дрогобич

Кобеляки

четверг, 26 ноября 2020 г.

Зелений Лєбєдєв продовжує розставляти на клумбах кіоски.

Зелений Лєбєдєв продовжує розставляти на клумбах кіоски.

Депутат та керівник партії “Зелених” в Новомосковську Роман Лєбєдєв продовжує розставляти на клумбах свої кіоски.



Як наш ресурс вже повідомляв, Мінрегіон вніс зміни до державних будівельних норм України, що забороняють встановлення кіосків та павільонів на тротуарах, і ці нові правила з 1 вересня 2018 року набули чинності.


Звичайно ж, Новомосковська це не стосується та ніколи не стосувалося, наша партійна верхівка продовжує дбати не про комфортність проживання городян, а про те, куди б ще приткнути десяток-другий генделиків в центрі міста.


Рік тому невідомо хто (принаймні, прізвищ у відповідь на редакційний запит нам так і не повідомили) без жодних погоджень і офіційних дозволів ліквідував тротуарну доріжку по вулиці Гетьманській вздовж житлового багатоповерховогу будинку №46. Керівництво міста Сергій Горошко, Олексій Фрейдін та особисто “бос” Вадим Нестеренко зробило вигляд, що нічого не помічає.


Ці «невідомі загарбники міської землі», користуючись проблемами з зором у посадовців, самовільно проклали нову доріжку вздовж проїжджої частини – там, де ще кілька років тому росли дерева і був великий зелений газон з кущами і травою. А на місці, що звільнилося, залили фундамент під кіоски.



Треба зазначити, що в.о. міського голови Сергій Горошко (живе в сусідньому будинку), він в місто переїхав зі селеща Черкаське, на запитання розлючених мешканців житлового будинку по вул Гетьманський 46, заспокоював, мовляв, ніхто жодних дозволів на встановлення кіосків не давав і їх тут не буде.


Тож, виходить, встановлення кіосків – самоуправство? Безумовно!
Чи страждає від цього екологія міста, чи погіршується середовище проживання людей багатоповирхового будинків поряд?
Так. Чому ж на це дивиться крізь пальці міський голова Сергій Рєзнік, міський виконком, чому мовчить покірна нова депутатська більшість міської ради, чому не примушують знести незаконне будівництво і відновити зелені насадження?
І чому не б’є на сполох Партія Зелених, якщо вона дійсно відповідає своїй назві?  Та тому, що це й творить… сама ж Партія Зелених, та ще й в одній упряжці з таким «дахом», що всі поставлені вище питання відпадають.
Все вирішує не турбота про людей, а гроші.


Тільки через рік незаконну забудову узаконили. З рішення виконкому №441/0/6-18 від 20.07.2018:



«Дозволити дирекції ТОВ «Віланта 2018» виконання БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ, прилеглої до житлового будинку № 46 по вул. Гетьманська у м.Новомосковськ, з встановленням тимчасових споруд (ТС) згідно діючого законодавства».



Який цинізм – встановлення кіосків назвали благоустроєм території! Дійсно, красномовна діяльність Партії Зелених у Новомосковську – знищити всю зелень і «благоустроїти» територію так, щоб отримувати зовсім іншу «зелень».



Що ж це за фірма така – «Віланта 2018»? Opendatabot на наш запит видав наступну інформацію:



«Адреса: 51200, Дніпропетровська обл., місто Новомосковськ, вулиця Гетьманська, будинок 53. Основний вид діяльності: 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.



Власники: Лєбєдєв Роман Георгійович, внесок — 1 млн грн, 50%; Мещеряков Сергій Вікторович, внесок — 1 млн грн, 50%».



Тобто, фірмі «Віланта 2018» виконком надав право ведення цікавого бізнесу – здавати в оренду колишню клумбу під розміщення там кіосків. Але якщо такий персонаж, як Лєбєдєв, уже достатньо відомий городянам, то хто це з ним «в долі», з ким він ділитиме навар?



Знову робимо запит в Opendatabot. Відповідь вражає: житель Дніпра Мещеряков Сергій Вікторович є одночасно і засновником ТОВ “Ірвіс-Інвест”, кінцевим бенефіціарним власником якого є народний депутат Вадим Нестеренко. В засновниках ТОВ «Ірвіс-Інвест» значиться також і ТОВ “Агрофірма Орільська”, і її бенефіціарним власником теж є Нестеренко.



Коло замкнулося. Ще питання у когось є, чому у Новомосковську на кожній клумбі, на тротуарах, під балконами будинків, там, де росли кущі і дерева, скрізь будуть стояти МАФи?



Тепер зрозуміло, хто увійшов в долю з Романом Лєбєдєвим і чому свавілля більше року «не помічали» з міської ради. Скоріше нахапати, побільше нагребти, забезпечивши собі і придворній челяді прибутки на роки вперед, бо скоро виборці дадуть копняка і «лавочка» закриється!



На так званій прес-конференції, яку після водної кризи провів рейдер-нардеп Вадим Нестеренко, йому задали питання щодо зростаючого невдоволення людей засиллям кіосків. На це він, не моргнувши оком, відповів, що він в курсі того, що власники МАФів порушують умови договорів, захоплюють прилеглі до торгових точок території, а їх працівники, як правило, офіційно не оформлені. Але, мовляв, позитивних моментів в наявності кіосків значно більше. «Безусловно, нужно наводить порядок и значительно сокращать количество этих МАФов», – заявив рейдер Вадим Нестеренко.



Проте, місьвиконком, навпаки, виділив фірмі «Віланта 2018» територію на центральній вулиці міста під розміщення кіосків.



Усі пам’ятають, хто входить до складу цього виконкому, якому чхати на протести людей? І там теж наш народний депутат Вадим Григорович Нестеренко! Ця обставина змушує згадати про поняття «конфлікт інтересів».



Особливий цинізм – після усього цього оголосити акцію і пропонувати людям вийти на висадку дерев, а на поклон за саджанцями щоб усі йшли до нардепа. Та після всього, що вони накоїли в місті, вони повинні покаятися, негайно вивезти за місто всі кіоски і власноруч засадити місто рослинністю, яку самі й знищили!



Натомість все перекручують з ніг на голову – так, щоб виглядати не злочинцями, а добродіями. А деякі городяни, які не звикли думати, їм аплодують. Тому так і живемо…



2 листопада наші обранці намагалася ще біль­ше «благоустроїти» територію з кіосками. Всупереч закону, ігноруючи колективні звернення-протести жителів, вони намагалися врізати каналізаційні стоки від кіосків у підвал будинку №46. Цей будинок – ЖБК, тобто він є власністю його жителів. А їх ніхто й не питає! Діють нахабно й зухвало – «по понятиям». А будь-яка викинута ганчірка чи кістка від м’яса може призвес­ти до проблем з каналізацією всього будинку. Мешканці будинку вийшли і зупинили свавілля, викликали поліцію. Одразу з’явився «прораб» будівництва – корупційний екс-заммера Карачевцев. Зрозумівши, що влип, заявив, що це винні копачі – мовляв, не там копали. Тепер копають тунель під дорогою між будинком і магазином «Карат» – у напрямку 48-го будинку…


На початку Великої Вітчизняної війни з’явилася пісня, що стала гімном захисту Вітчизни від загарбників – «Священная война». Широкому загалу вона відома за першими рядками: «Вставай, страна огромная». Зараз ненаситна міська влада зайшла вже настільки далеко у своїх діяннях, які шкодять громаді, що впору закликати: «Вставай, любимый город!» Вставай, бо буде пізно…


Подивимося, що як будуть діяти нові депутати та новий міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік
https://novomoskovsk.weblife.city/zelenyj-liebiediev-prodovzhuie-rozstavliaty-na-klumbakh-kiosky/