Дрогобич

Кобеляки

понедельник, 30 ноября 2020 г.

Суд оштрафував на 17 тисяч кам’янчанина, який зняв маску...

Суд оштрафував на 17 тисяч кам’янчанина, який зняв маску...

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав винним місцевого підприємця у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн.


Про це пише НГП з посиланням на постанову суду від 14 липня.


Згідно з відомостями адмінпротоколу, 26 червня 2020 року о 13 год в приміщенні магазину «Магніт» на вул. Васильєва,5/2 у Кам`янці-Подільському підприємець здійснював торгівлю без захисної маски. Також у магазині були відсутні дезинфікуючі засоби, що потягнуло за собою порушення постанови Кабміну № 392 від 20 березня 2020 року (зі змінами та доповненнями) і постанови № 17 Головного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року.


У суді чоловік не визнав вини та пояснив, що 26 червня о 13 год. перебував в приміщенні магазину «Магніт», де реалізовував продукти харчування. Продаж здійснював з дотриманням санітарно-протиепідемічних правил та норм, в тому числі і в захисній масці.


Однак він тимчасово, на декілька хвилин зняв маску через спеку. В цей час в приміщення магазину зайшли працівники поліції та зафіксували те, що при здійсненні торгівлі був без маски.


Разом з тим, пояснював працівникам поліції, що магазин забезпечений дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту, в тому числі і маскою, яку він показував працівнику поліції, однак поліцейський не відреагував та склав адміністративний протокол.


Водночас суддя вважав, що вина підприємця доведена і підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 26 червня 2020 року, письмовими поясненнями особи, яка зазначила, що перебувала в приміщенні магазину, щоб придбати продукти харчування та в цей час продавець був без маски та обслуговував її, а також та відеозаписом, яким зафіксовано факт торгівлі без захисної маски.


Доводи підприємця щодо незначного порушення правил щодо карантину людей через спеку, на думку суду, не є підставою для звільнення його від встановленої відповідальності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/sud-oshtrafuvav-na-17-tysiach-kam-ianchanyna-iakyj-zniav-masku-cherez-speku/