Дрогобич

Кобеляки

четверг, 26 ноября 2020 г.

Про стан повітря у Кам’янці можна дізнатись на новому...

Про стан повітря у Кам’янці можна дізнатись на новому...

Кам’янець-Подільський став ще одним містом в Україні, де реалізується проєкт моніторингу якості повітря за допомогою спеціальних приладів. Вони визначають у навколишньому просторі шкідливі і не дуже речовини.


Так, на сьогодні місто придбало 9 аналізаторів якості повітря, чотири з яких вже встановлено на фасадах ЗОШ №11, 12, 6 та 16. Тобто на Підзамчі, в селищах цементного і цукрового заводів, на Черемушках. Решту заплановано облаштувати до кінця року. Про це повідомляє пресслужба міської ради.


Дізнатися про стан повітря у місті можна за цим посиланням.  Однак незабаром карта з’явиться і на офіційному сайті Кам’янець-Подільської міської ради.


Прилади моніторять 11 показників – пил, атмосферний тиск, температуру, вологість, атмосферний тиск, формальдегід, аміак тощо і виводять індекс якості повітря. При цьому додається розширений опис отриманого результату в таблиці.


Зараз, до прикладу, додаток показує, що найчистіше повітря навколо ЗОШ №6, тобто в селищі цементного заводу, а найбільш забруднене – навколо ЗОШ №11 – на Підзамче.


Стан повітря навколо ЗОШ №11 може викликати респіраторні захворювання у здорових людей при тривалому впливі. Людям із серцево-судинними і легеневими захворюваннями категорично заборонено перебувати на вулиці. При такому забрудненні існує ризик інсульту та інфаркту у людей похилого віку. Заняття спортом на вулиці заборонені, – йдеться на сайті.


До речі, показники якості повітря можна промоніторити в часі. Для цього треба потягнути під картою повзунок

Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/pro-stan-povitria-u-kam-iantsi-mozhna-diznatys-na-novomu-onlajn-resursi/