Дрогобич

Кобеляки

пятница, 30 октября 2020 г.

У Кам’янці через Covid-19 закрили хірургічне відділення

У Кам’янці через Covid-19 закрили хірургічне відділення

Хірургічне відділення №2 Кам’янець-Подільської міської лікарні закрите через спалах COVID-19. Наразі у відділенні виявили 7 випадків захворювання. Про це Суспільному розповів заступника міського голови Василь Сукач.


За його словами, серед хворих 3 пацієнти та 4 медпрацівники.


«Рішення закрити відділення прийняли 5 серпня, в зв’язку із виявленими випадками захворювання на COVID-19. У хірургічному відділені міської лікарні було зроблено 23 тести, серед них 16 працівників відділення та 7 пацієнтів», – коментує Василь Сукач.


Додає, що пацієнти з підтвердженим діагнозом на коронавірус переведені до Хмельницької інфекційної лікарні.


«Перший випадок коронавірусноі хвороби у хірургічному відділенні  було підтверджено ще наприкінці липня. Захворіла санітарка, яка була контактною в побуті. Тому весь  медперсонал та пацієнтів відділення, а всього 23 особи, ми дослідили на COVID-19. Вірус наразі підтверджено в 4-х працівників і 3-х пацієнтів», – розповів ХМ-inside головний лікар міської лікарні Олександр Чернець.


«Раніше, ніж за два «інкубаційних» тижні, хірургічне відділення не запрацює», – додав лікар.


Станом на 6 серпня у Кам’янці-Подільському – 20 хворих на коронавірус. І з них 8 госпіталізовано, 12 – на амбулаторному лікуванні, одужало 153 кам’янчанина.


Нагадаємо, що саме хірурги стояли на передовій у боротьбі з Covid-19. Про це читайте у матеріалі «Ні паніки, ні страху»: про хірургічну точність у боротьбі з Covid-19 в Кам’янці-Подільському

Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/u-kam-iantsi-cherez-covid-19-zakryly-khirurhichne-viddilennia/