Дрогобич

Кобеляки

среда, 28 октября 2020 г.

ЩЕ РІК ТОМУ МИ ДУМАЛИ, ЩО ЦЕ ВЖЕ ДНО. АЛЕ ЗНИЗУ ПОСТУКАВ...

ЩЕ РІК ТОМУ МИ ДУМАЛИ, ЩО ЦЕ ВЖЕ ДНО. АЛЕ ЗНИЗУ ПОСТУКАВ...

Вперше за часів незалежної України цього року редакція не була поінформована про те, що у виконкомі вручатимуть медалі відмінникам навчання. Тому ми не можемо опублікувати фото випускників, які заслужили нагороди своєю наполегливою працею.


Чотири роки поспіль ми в кожній газеті писали, як ганебно веде себе влада міста, таємно проводячи сесії, ухвалюючи підкилимні рішення, ховаючись від людей. Усі посадовці разом з депутатами дули губи на «Новомосковську правду» за критичні матеріали в газеті. Та як це не дивно, але увесь цей час прес-служба виконкому завжди регулярно інформувала редакцію про всі намічені заходи влади з громадськістю.


Рік тому влада змінилася. І ще більше закрилася. Хоча ми вважали, що далі вже нікуди. Очевидно, це є реакцією міського голови на недавню прес-конференцію з нагоди 9 місяців його перебування в посаді, коли всі як один журналісти і блогери задавали йому доволі «слизькі» і неприємні питання. Тоді стало зрозуміло, що городяни абсолютно не такої роботи чекали від В.І.Літвіщенка усі ці 4 роки. Сподівання не виправдалися.


Після прес-конференції, діючи за принципом «как бы чего не вышло», мер почав студити вже навіть холодне – на нагородження запросили представників наближеного до мера інтернет-ресурсу «Горожанин Новомосковска». Решта журналістів вимушені були дивитись на подію очима «Горожанина» – ті виклали в соцмережах відео і фото з події (фото низької якості, для опублікування в газеті не годиться).


Невідомо, якої каверзи на цьому заході мер міг очікувати від журналістів для свого іміджу.
Отже, тепер навіть заходи з дітьми у Новомосковську стали таємницею.


Звичайно, ми могли б прослухати в соцмережах відеозапис церемонії нагородження і переписати прізвища медалістів з голосу ведучої. Але в цьому разі можливі помилки в написанні прізвищ.
Тому ми направили редакційний запит на ім’я начальника управління освіти Н.Падашулі, попросивши надати для публікації в газеті список нагороджених. На що отримали відповідь: не дам!
«На даний час відсутні законні підстави для задоволення Вашого запиту», – сказано у відповіді. І вказала причину – немає згоди самих медалістів, щоб їхні прізвища хтось розголошував, мовляв, це захист персональних даних.


Тоді виникає слушне питання: а як же розголошення їх прізвищ в соцмережах через відеозапис?
Якщо хтось гадає, що це викликано карантином, турботою про здоров’я молодих людей, то вимушені вас розчарувати. Яскраве свідчення – колективне фото з того ж сайту – серед усіх лише одна дівчинка в масці. А мер від початку епідемії її принципово не носить. Навіть на засіданні місь­кої протиепідемічної комісії, де вводили для городян нові обмеження, всі присутні були без масок: «Ми – ето шо-то одно, а ви — шо-то другоє».


Як кваліфікувати психічний стан осіб, що керують містом, вирішить кожен із читачів. Але жити в місті стає дедалі сумніше…
Головне у всій цій історії те, що невідомо, чим завинили діти. Вони відмінно вчилися і достойні того, щоб їх прізвища прозвучали на все місто. У багатьох сім’ях зберігаються старі газети з подібними публікаціями – для нащадків. 2020-й рік стане виключенням. Сподіваємося, що єдиним…
Ми переконані, що найменші успіхи дітей – у навчанні, спорті, художній творчості – варті якнайширшого морального заохочення. І чиїсь надуті губи не повинні шкодити важливій справі виховання підростаючого покоління.


Ображатися на журналістів можна, коли ті пишуть неправду. Ми не «Полезная газета» і не анонімний «Горожанин Новомосковска», ми – офіційне видання, і публікуємо лише перевірені факти. Вони можуть не подобатися, але це не брудні плітки, а факти. Про зарплату мера у 112 тисяч 800 гривень на місяць – це факт. Те, що Н.І.Падашуля (вибачте, що друкуємо Ваше прізвище без Вашої згоди), яка довгі роки працювала на цій посаді при В.Літвіщенкові, була засуджена за посадові правопорушення, пов’язані з корупцією, – це теж факт. Як фактом є й те, що щойно сівши в крісло мера, Віктор Іванович знову взяв її на роботу.


Не виключено, що якісь із цих фактів колють очі, хтось хотів би, щоб про це не дізналася громадськість, але ми переконані, що люди мають право знати правду, якою б вона не була.
Довідково. Деменція – стійке зниження пізнавальної діяльності з втратою раніше засвоєних знань і практичних навичок, що супроводжується загальним виснаженням організму з поступовим згасанням усіх життєвих процесів. У народі носить назву старечий маразм.


Автор: Сергій Рєзник

https://novomoskovsk.weblife.city/shche-rik-tomu-my-dumaly-shcho-tse-vzhe-dno-ale-znyzu-postukav-viktor-ivanovych/