Дрогобич

Кобеляки

суббота, 31 октября 2020 г.

Нове карантинний зонування вводиться в Одеській області ()

Нове карантинний зонування вводиться в Одеській області ()

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила 1 жовтня розподіл адміністративно-територіальних одиниць по зонах епідеміологічної небезпеки.


Про це в Телеграмі повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов.


«Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 00 годин 00 хвилин 5 жовтня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування. Місто Київ залишається у жовтій зоні! До червоної зони будуть віднесені: місто Тернопіль Тернопільської області; місто Канів Черкаської області», — написав Немчинов.


Що стосується територій одеського регіону, то в «помаранчеву» зону потрапили міста Біляївка, Ізмаїл та Теплодар, Арцизький, Березовський, Біляївський, Болградський, Лиманський, Овідіопольський, Тарутинський і Подільський райони.


Чорноморськ, а також Іванівський, Ізмаїльський, Татарбунарський райони перекочували в «жовту» зону, де також будуть перебувати міста Одеса, Білгород-Дністровський та Південний, Балтський, Білгород-Дністровський, Кодимський, Любашівський, Окнянский, Роздільнянський, Савранський і Тарутинський райони.


Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.


Як повідомляла Одеса News, в жовтій зоні — перебування в громадських будівлях в масках або респіраторах; проведення масових заходів із розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри з заполненностью на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць; забороняється відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризово.


У «помаранчевої» зоні (+ обмеження жовтої) забороняється: діяльність засобів розміщення (готелі, туристичні бази тощо), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів і не більше 100 осіб.

https://bilgorod-dnistrovskyi.weblife.city/novoe-karantynnoe-zonyrovanye-vvodytsia-v-odesskoj-oblasty/