Дрогобич

Кобеляки

вторник, 25 августа 2020 г.

Боротьба триває: у Кам’янці представили нову...

Боротьба триває: у Кам’янці представили нову...

Театралізована екскурсія «Кам’янець в часи УНР», по особистим відчуттям, найцікавіший захід після фестивалю «Остання столиця УНР», який проходив до Дня Незалежності в Кам’янці-Подільському.



Організаторами виступили екскурсовод Анастасія Донець, історик Дмитро Бабюк, археолог Петро Болтанюк та акторка Вероніка Мелісова. Під час розробки екскурсії було піднято величезний пласт інформації з архівів, закордонних джерел та родинних фотоальбомів кам’янчан, щоб максимально відтворити побут і настрої тих часів.



Не хочеться бути спойлером та переповідати екскурсію. Краще, щоб якомога більше, в першу чергу, кам’янчан відвідали цей захід, пройшлись вулицями рідного міста та подивились на них у світлі нових, до цього часу не відомих, історичних фактів.



Також дізнатись про життя Кам’янця періоду УНР можна з книги-дослідження історика Дмитра Бабюка «Кам’янець- соборна столиця УНР», яка фактично і лягла в основу екскурсії та є у вільному продажі.


На фото Дмитро Бабюк та Ірина Базилюк, яка надала організаторам доступ до сімейного фотоархіву


А ще замовляйте такі екскурсії для учнів, студентів – цікава подача, яскраві образи – так, історичні факти набагато краще запам’ятовуються та западають в душу, змінюють свідомість.


Окреме захоплення тими людьми, які святковий ранок 24 серпня вирішили провести саме на екскурсії.



Серед них було чимало і дітей, що дійсно надихає. Дехто навіть одягнувся відповідно до епохи, за що подяка Ірині Шухтуєвій. В її костюмах історія дійсно оживає.



Так, цей період нашої історії був суперечливим, подекуди трагічним, але необхідним для становлення України, яку зараз ми, чомусь помилково сприймаємо як данність, щось, що було завжди і нікуди не зникне.


Ні, за нашою незалежністю багато крові, зрад, війни, яка, на жаль, продовжується на сході України і сьогодні.


Символічно у фіналі театралізованого заходу зустрілись крізь століття юна кам’янчанка, яка пережила всі страхіття війни у 1917-1920 роках та сучасний воїн, археолог Петро Болтанюк, який побував на сході України та знає справжню ціну нашої свободи…



Так, боротьба триває і ми віримо, що переможемо!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/borotba-tryvaie-u-kam-iantsi-predstavyly-novu-teatralizovanu-ekskursiiu-prysviachenu-dobi-unr/