Дрогобич

Кобеляки

понедельник, 31 августа 2020 г.

Черговий поліцейський в Одеській області піде під суд ()

Черговий поліцейський в Одеській області піде під суд ()

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Миколаєві, завершили досудове розслідування відносно поліцейського Білгород-Дністровського ВП ГУ Нацполиции в Одеській області.


Досудовим розслідуванням встановлено, що 9 червня 2019 року поліцейський, перебуваючи в наряді по охороні громадського порядку у складі автопатруля групи реагування патрульної поліції, з допомогою проблискових маячків зупинив автомобіль «Opel», в якому перебували троє громадян.


Надалі він безпідставно застосував до двох громадян чинності, в результаті завдав їм легкі тілесні ушкодження. Щодо третього громадянина без наявних на те підстав застосував спецзасіб поліцейського примусу – наручники.


Поліцейський звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, що супроводжувалися застосуванням насильства і зброї (ч. 2 ст. 365 КК України).



У разі доведення провини міліціонеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області. Оперативне супроводження – працівники Одеського управління ДВБ НП України.

https://bilgorod-dnistrovskyi.weblife.city/ocherednoj-polytsejskyj-v-odesskoj-oblasty-pojdet-pod-sud/