Дрогобич

Кобеляки

суббота, 29 августа 2020 г.

Вшановуючи загиблих: під Іловайськом загинув і...

Вшановуючи загиблих: під Іловайськом загинув і...

Сьогодні, 29 серпня, українці відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Таку пам’ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський у минулому році.


Саме в цей день, шість років тому сталась Іловайська трагедія – сотні українських військових загинули під час виходу так званим «зеленим коридором». До цього часу достеменно невідомо, скільки саме загинуло осіб.


На жаль, серед них був і кам’янчанин Андрій Журавленко. 40-річний боєць був розвідником добровольчого батальйону «Донбас».


Ранком 29-го серпня 2014 року під час виходу «зеленим коридором» з Іловайського котла, пожежна машина, в якій знаходився Андрій, рухалась в автоколоні батальйону «Донбас» з с. Многопілля до с. Червоносільське. На околиці с. Червоносільске машина натрапила на позицію російського танку Т-72 зі складу 6-ї окремої танкової бригади збройних сил РФ і отримала пряме попадання. Проце йдеться у «Книзі пам’яті полеглих за Україну».


3-го вересня тіло Андрія разом з тілами 96 інших загиблих у Іловайському котлі було привезено до дніпропетровського моргу. Був упізнаний родичами.


Вшанування Андрія Журавленка у його рідному місті розпочалося 11 вересня після обіду й тривало до наступного дня в Будинку офіцерів. Військовий був похований 12 вересня 2014 року на Алеї Слави в Кам’янці-Подільському.


Воїну посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

https://kamianets-podilskyi.weblife.city/vshanovuiuchy-zahyblykh-pid-ilovajskom-zahynuv-i-kam-ianchanyn/