Дрогобич

Кобеляки

воскресенье, 30 июня 2019 г.

Звернення депутатів Виноградівської міської ради до...

Звернення депутатів Виноградівської міської ради до...

Ми, депутати Виноградівської міської ради, звертаємось до Вас щодо загострення ситуації, яка склалась у місті Виноградів на вулицях Чкалова, Комунальна в зв’язку з їх руйнуванням.


У лютому 2019 року у зверненні до голови Закарпатської обласної державної адміністрації, прийнятому на пленарному засіданні 27-ої сесії Виноградівської міської ради, ми просили вжити невідкладних заходів щодо зняття обмежень на проїзд великовагових вантажних автомобілів через Берегівський район. У тому ж зверненні йшла мова про те, що зволікання з вирішенням піднятих проблем може привести до дальшого загострення ситуації.


Проте змін в організації дорожнього руху не відбулось. Щоденний проїзд більше сотні великовагових вантажних автомобілів по комунальних дорогах вулиць Чкалова, Комунальна привели до повного руйнування окремих ділянок вказаних доріг, суцільне покриття асфальтобетоном, яких виконано трохи більше десяти років тому. Вважаємо за необхідне акцентувати Вашу увагу на тому, що вулиця Чкалова є житловою забудовою, зведеною у 50-60-ті роки минулого століття, яка від вібрації при проїзді глибоких вибоїн великоваговими вантажними автомобілями піддається руйнуванню. Є загроза пошкоджень інженерних мереж (газопроводу, водогону), прокладених по вулиці Чкалова. Крім того, проїзд великовагових вантажних автомобілів через комунальні дороги по вулицях Чкалова, Комунальна повністю суперечить пункту 22.5 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10.10.2001 року.


Як результат, 12.06.2019 року мешканці міста тимчасово перекрили рух транспортних засобів по вулиці Чкалова. Для розв’язання проблеми, що склалась, Виноградівською міською радою організовано підсипку вибоїн. Замовлено та виготовлено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з поточного середнього ремонту ділянки дороги по вулиці Чкалова (від вулиці Ардовецька до вулиці Мала Польова), вартість яких складає 5 100,0 тис.грн. Такі кошти у бюджеті міста на 2019 рік на даний об’єкт не передбачались. На даний час  по вказаному об’єкту здійснюються тендерні процедури.


На вулиці Комунальна в стадії завершення роботи по ліквідації ямковості на дорозі. Проте, вжиті заходи не розв’язують проблему,  що виникла. Тому просимо в найкоротші терміни внести зміни в розпорядження голови Закарпатської ОДА № 444 від 19.09.2016 року та зобов’язати відповідні служби розробити і погодити у встановленому порядку нові схеми організації дорожнього руху великовагових вантажних автомобілів у відповідності  до Правил дорожнього руху та сприяти у прийнятті рішення про виділення коштів на виконання робіт з поточного середнього ремонту ділянки дороги по вулиці Чкалова.

Звернення прийнято 27 червня 2019 р. на засіданні 


29-ої сесії  7 скликання Виноградівської міської ради 


https://vynogradiv.weblife.city/zvernennia-deputativ-vynohradivskoi-miskoi-rady-do-zakarpatskoi-oda-shchodo-sytuatsii-na-vulytsiakh-chkalova-ta-komunalna/