Дрогобич

Кобеляки

воскресенье, 29 марта 2020 г.

На Львівщині планують реалізувати проект задля публічного...

На Львівщині планують реалізувати проект задля публічного...

27 січня перший заступник голови Львівської обласної  державної адміністрації Василь Лозинський зустрівся з представницею лісової Служби Сполучених Штатів Америки Шілою Стемп.


У межах заходу сторони поспілкувалися про реалізацію на території Львівської області проєкту, що дозволить забезпечити ефективну боротьбу з незаконними рубками та іншими видами правопорушень.


Цей проєкт забезпечуватиме ефективне управління лісовими ресурсами області, розвитку туристичного і рекреаційного потенціалу області. Планується, що  додатком можна буде користуватися як з комп’ютера чи планшету, так і з телефону.


«Питання незаконних рубок є важливим і особливо гострим для наших громад.  Ліс має використовуватися правильно, а населення має знати усе про користування цим ресурсом. Це є наше спільне завдання, яке ми прагнемо реалізувати з вашою допомогою», – наголосив Василь Лозинський.


Зазначимо, що метою Проєкту стане впровадження доопрацьованої версії публічної карти лісів, реалізованої в 2018 році на підприємстві «Львівський лісгосп» та Національному природному парку «Сколівські Бескиди» на усіх інших лісогосподарських підприємствах області.


«Ми повинні підсилити механізми громадського контролю у лісовому господарстві. Відтак, потрібно, щоб вся необхідна інформація була у вільному доступі та не обмежувалась лише електронним реєстром лісорубних квитків на заготівлю деревини», – додав керівник  Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.


За його словами, додаток повинен не лише доносити до користувачів усю необхідну інформацію, зокрема: електронні карти лісонасаджень, запланованих, затверджених та здійснених вирубок лісів тощо, але й містити зворотній зв’язок.


У свою чергу, гостя  запевнила присутніх у зацікавленні реалізації проекту задля публічного і раціонального лісокористування.


Окрім того, перший заступник голови повідомив гостей, що на території Львівщини чи не першою в Україні  у державних лісгоспах запроваджено 100% електронний обіг деревини та GPS-моніторинг руху лісовозного транспорту і рейдових бригад.  Також державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» вирощує садивний матеріал із закритою кореневою системою та забезпечує високоякісним садивним матеріалом лісогосподарські підприємства. Загалом, це близько 3 мільйонів саджанців на рік.


У межах зустрічі Шіла Слемп розповіла присутнім про реалізацію програми боротьби з лісовими пожежами, яка реалізується спільно з Державною Службою надзвичайних ситуацій України.

https://kamjanka-buzka.weblife.city/na-lvivshchyni-planuiut-realizuvaty-proekt-zadlia-publichnoho-i-ratsionalnoho-lisokorystuvannia/