Дрогобич

Кобеляки

пятница, 31 января 2020 г.

У Дрогобичі знайшли останки людей, закатованих московським...

У Дрогобичі знайшли останки людей, закатованих московським...




Неподалік монастиря Святих апостолів Петра і Павла у Дрогобичі, позаду навчального корпусу Дрогобицького педуніверситету, фахівці меморіально-пошукового центру «Частка» розпочали пошуково-ексгумаційні дослідження.




В процесі розкопу виявлено нові місця поховань жертв політичних репресій НКВС.Після досліджень антропологів та судмедекспертизи буде встановлено точній годину загибелі людей.




За словами Святослава Шеремета, директора меморіально-пошукового центру «Частка», на території біля університету фахівцями вже знайдено близько семи місць, які можуть бути поховальними ямами. Розкопки триватимуть найближчі кілька тижнів.


"Ці жертви мають характерні кульові поранення і можуть також належати до періоду після 1944 року, коли радянська влада переслідувала українських націоналістів та місцевих мешканців", – Святослав Шеремета, директор меморіально-пошукового центру "Частка".


Детальніше у ВІДЕО:





Довідково:


Тюрма на Стрийській служила місцем політичних репресій протягом десятиліть для чотирьох окупаційних режимів. У 1990 році у процесі розкопу вже було знайдено останки 486-ти осіб. За історичними даними у період з 22 до 29 червня 1941 року в Тюрмі на Стрийській відбулись наймасовіші розстріли в результаті яких закатовано та розстріляно близько 1200 осіб.



Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews


https://drogobych.weblife.city/u-drohobychi-znajshly-ostanky-liudej-zakatovanykh-moskovskym-nkvs-video-foto-18/