Дрогобич

Кобеляки

суббота, 30 ноября 2019 г.

У ятровича звільнено з посади голови Інституту...

У ятровича звільнено з посади голови Інституту...


Володимира В'їхав ятровича звільнено з посади голови Українського інституту національної пам'яті рішенням Кабміну.


"Я завершивши каденцію на посаді Голови Українського інституту національної пам'яті", – зазначив він у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook.


Незадовго до появи цього відеозвернення депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський заявив у Facebook, що У ятровича звільнено.


Володимир в'ятрович обіймав посаду очільника УІНП з березня 2014 року.


“Робота стала щоденним продовженням Майдану задля втілення його цінностей. Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув", – наголошує пан в'ятрович у відеозверненні.


Він також перелічив свої досягнення: звільнення країни від тоталітарної символіки, відкриття архівів КДБ, визнання борцями за незалежність учасників ОУН-УПА, початок реабілітації жертв репресій, популяризація української історії.


“Робота Інституту має тривати. Мають втілитися започатковані інституційні проекти: створення Музею Революції гідності та Архіву національної пам'яті", – закликав в'ятрович.


Він також заявив, що очільник уряду Олексій Гончарук запевнив його, що УІНП "збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам'яті, будуть продовжені формат та напрямки роботи".



https://drogobych.weblife.city/v-iatrovycha-zvilneno-z-posady-holovy-instytutu-natsionalnoi-pam-iati/