Дрогобич

Кобеляки

суббота, 30 ноября 2019 г.

Напрацювання стратегії поводження з твердими побутовими...

Напрацювання стратегії поводження з твердими побутовими...

Сьогодні, 22 серпня 2019 р.,  в кабінеті міського голови відбулась нарада щодо комплексного напрацювання стратегії поводження з твердими побутовими відходами, на якій були присутні міський голова Степан Бочкай, обраний депутат Верховної Ради України Владіслав Поляк, голова депутатської комісії міської ради Іван Матрунич, голова Виноградівської районної ради Віталій Любка, виконавчий директор ТОВ “АВЕ Умвельт Україна” Вадим Семенко та в.о. директора ТОВ «Аве Виноградів» Галина Сидоренко.


Виконавчий директор ТОВ “АВЕ Умвельт Україна” Вадим Семенко розповів про ситуацію з вивезенням ТПВ в інших містах, за кордоном, а також  в нашій області, районі та місті. У проблемному питанні поводження з відходами запропонував реальне  рішення – будівництво на території Закарпаття 3-4 комплексів з механіко-біологічним сортуванням сміття.


Іншими учасниками зустрічі були висловлені конструктивні пропозиції щодо нормалізації питання вивезення відходів з Виноградівського району, а саме: будівництво заводу з механіко-біологічним сортуванням ТПВ.


Також згідно ст. 20 п.з Закону України «Про відходи» до повноважень місцевих державних адміністрацій (Виноградівської РДА) у сфері поводження з відходами належить організація та сприяння створенню спеціалізованих підприємств усіх форм власності для збирання, оброблення, утилізації та видалення відходів, а також для виготовлення, монтажу та сервісного обслуговування відповідного устаткування.


Позиція міської ради та депутатського корпусу залишається незмінною: на міське сміттєзвалище ТПВ будуть і надалі завозитись тільки з території міста Виноградів.


Виноградівська міська рада


https://vynogradiv.weblife.city/napratsiuvannia-stratehii-povodzhennia-z-tverdymy-pobutovymy-vidkhodamy/